F

Ροή Ειδήσεων

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 14/3

ποεδην


Νέα κινητοποίηση, πανελλαδικής ακτίνας εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ για την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη υγειονομική απεργία, που θα συνοδευτεί από συγκέντρωση, στις 9.30 το πρωί, στην Πλατεία Μαβίλη και θα ακουλοθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Να μας πει η κ. Αχτσιόγλου με ποιο συνταγματικό δικαίωμα αρνούνται την ένταξή μας στα ΒΑΕ. Με τροπολογίες νύκτα η κυβέρνηση μοιράζει εκλογικά επιδόματα, ρουσφέτια, αποψιλώνουν από 526 τραυματιοφορείς τα Νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση δε διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος, ενόψει εκλογών. Δεν υπολογίζουν την κατάρρευση των Νοσοκομείων, τους επαγγελματίες υγείας, που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, να κρατήσουν όρθιο το σύστημα με μισθούς πείνας. Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα, κάνουν ρουσφέτια, εγκαθιδρύουν το πελατειακό κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους, με τροπολογίες που περνάνε νύκτα στην Βουλή.

«Γαία πυρί μειχθήτω» για τη Δημόσια Υγεία.

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή στο άρθρο 87 μετατάσσουν στους Δήμους από τα Νοσοκομεία 526 τραυματιοφορείς (στους 2.300 συνολικά), που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες.

Αφού ήταν απαραίτητοι στους Δήμους γιατί το κάνουν τώρα προεκλογικά; Γιατί το ανακάλυψαν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης; Γιατί δεν φρόντισαν να προκηρύξουν αντίστοιχο αριθμό τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία;

Αναδείξαμε το ζήτημα πριν 10 ημέρες, την ταλαιπωρία των ασθενών που θα πολλαπλασιαστεί. Μάταια. Πρώτα και πάνω από όλα τα ρουσφέτια. Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία, που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο.

Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα με τροπολογίες σε διαφόρους. Στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους αρνούνται να πράξουν τα αυτονόητα.

Δεν εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εργαζόμενους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και είναι συνταγματική τους υποχρέωση να το πράξουν στα πλαίσια της ίδια μεταχείρισης.

Αρνούνται να ρυθμίσουν οριστικά την απρόσκοπτη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση. Οι μισθοί των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων είναι ψίχουλα.
Σας κοινοποιούμε παραδείγματα μισθών (καθαρά ποσά). Ξεκινούν από 499 ευρώ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικό Προσωπικό – Τραυματιοφορείς
Νεοδιόριστος : 595,17€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 835,12€
ΔΕ Β.Νοσηλευτή
Νεοδιόριστος : 643,80€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 931,47€
ΤΕ Νοσηλευτής
Νεοδιόριστος : 732,85€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 1.087,52€

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΥΕ Επαγγέλματα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
Νεοδιόριστος : 499,17€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 746,46€

ΔΕ Επαγγέλματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νεοδιόριστος : 549,09€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 842,82€
ΤΕ Επαγγέλματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
Νεοδιόριστος : 656,96€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 998,86€

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε κατευθυντήριες εντολές στους Υπουργούς να συντάξουν τους προϋπολογισμούς 2020 – 2023, λαμβάνοντας υπ όψιν τα συμφωνηθέντα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τους δανειστές (πρώην ΤΡΟΙΚΑ). Από αυτό προκύπτει ότι, έως το 2023, η χρηματοδότηση του ΕΣΥ και οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού είναι ίδιες με το έτος 2019. Πως θα αυξηθεί το προσωπικό; Πως θα συγκλίνουν οι δημόσιες δαπάνες υγείας από 5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,5% του ΑΕΠ).

Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών τακτοποιήθηκαν. Οι καθαρίστριες των Νοσοκομείων είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Με το Ν.4600 άρθρο 152 (τροπολογία της τελευταίας στιγμής) διέγραψαν τους φόρους πολλών ακινήτων του Ιδρύματος Ωνάση. Εάν είναι οι δωρεές που γίνονται στα Νοσοκομεία να τις πληρώνουμε χρυσές, να μας λείπουν.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΊΟΥ 2019
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ 9:30 π.μ.
ΠΟΡΕΊΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

Διεκδικούμε:

  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Διπλασιασμός – επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα
  • Αύξηση στους μισθούς
  • Χορήγηση δώρων εορτών και επιδόματος άδειας (αναδρομικά και στους μισθούς).
  • Χορήγηση τις διαφοράς του επιδόματος ευθύνης των τμημάτων ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας (απόφαση ΣτΕ)
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, 4.000 κατ’ έτος.
  • Επαρκής Χρηματοδότηση. Σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΕΔΗΝ: «Άνθρακας» οι εξαγγελίες για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικές εικόνες από τον θάλαμο που κάηκε ασθενής στο ΚΑΤ – Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ΠΟΕΔΗΝ έστησε ψησταριές έξω από την Βουλή


ΣΧΟΛΙΑ