• The Wiseman

    Ποια είναι η «θεά» του ΔΝΤ που έχει «τρελάνει» τους Έλληνες υπουργούς (αποκλειστικές φωτό) 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η κυρία από το ΔΝΤ που βάζει «φωτιά» στη διαπραγμάτευση

    Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους συνεργάτες τους στον δεύτερο γύρο της μεταμνημονιακής διαπραγμάτευσης με την τρόικα… παρά τη δυσκολία των θεμάτων όπως είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. Στο κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) συμμετέχει – για πρώτη φορά – μία γυναίκα, η οποία – σε αντίθεση με την στριφνή Ντέλια Ντρακουλέσκου– είναι δροσερή – φρέσκια παρουσία – και έχει, όπως πληροφορείται, η στήλη συνεπάρει τους Έλληνες. Πρόκειται για την δικηγόρο Chanda DeLong, η οποία είναι στενή συνεργάτης του επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν και ανήκει στα ανερχόμενα στελέχη της ευρωπαϊκής πλευράς του Ταμείου, της οποίας ηγείται ο Πόουλ Τόμσεν. 

    Chanda DeLong. Στέλεχος ΔΝΤ (Senior Counsel International Monetary Fund)

    Η Chanda ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτή την αποστολή και στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Δικαιοσύνης (εκεί γίνονται οι συζητήσεις) προκάλεσε ταραχή στους οικονομικούς υπουργούς… 

    Στην σύσκεψη που είχε προηγηθεί με τους συνεργάτες των υπουργών η κυρία του ΔΝΤ, η οποία εξειδικεύεται στα χρέη κρατών, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, είχε απορίες, πολλές απορίες για τον νόμο Κατσέλη αλλά και τα υπόλοιπα τραπεζικά θέματα… 

    Με δεδομένο ότι δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, οι δικοί μας άρχισαν τα αστεία και κάθε φορά που εκείνη ρωτούσε κοίταζαν ο ένας τον άλλο και ακουγόταν η ατάκα: «Κάποιος πρέπει να θυσιαστεί, να της λύσει τις απορίες…»! 

    Στην σύσκεψη με τους υπουργούς πάλι υπήρξαν «ευχάριστες» εκδηλώσεις παρότι η κυρία δεν είναι η Σκάρλετ Γιόχανσον… 

    Η Chanda έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον ρωσική λογοτεχνία και νομική στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. 

    Chanda DeLong. Στέλεχος ΔΝΤ (Senior Counsel International Monetary Fund)
    Chanda DeLong. Στέλεχος ΔΝΤ (Senior Counsel International Monetary Fund)
    Chanda DeLong. Στέλεχος ΔΝΤ (Senior Counsel International Monetary Fund)

    Στην Φρανκφούρτη οι τραπεζίτες

    Όλοι οι CEOs των ελληνικών τραπεζών θα βρίσκονται από σήμερα στην Φρανκφούρτη για το συνέδριο της Pwc αλλά και για να προετοιμαστούν για το αυριανό ραντεβού με τον ισχυρό επόπτη τους, τον επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Αντρέα Ένρια. Ο Ιταλός είναι σκληρός και η συνάντηση δεν προβλέπεται περίπατος… Της ομάδας θα ηγείται ο Νικόλαος Καραμούζης. 

    Δεν υπάρχει ο άνθρωπος!

    Δεν ακούει κανέναν, κάνει του κεφαλιού του και δεν αφήνει τα στελέχη μικρά, μεσαία και μεγάλα να αναπνεύσουν… Έτσι, περιγράφει στην στήλη τον πρόεδρο της Εθνικής, Κώστα Μιχαηλίδη, τραπεζίτης, ο οποίος όσα χρόνια ασχολείται με το σπορ δεν λέει εύκολα κακή κουβέντα για συνάδελφό του… 

    Ο Κοντομηνάς πήγε στην Interamerican 

    Στα γραφεία της Interamerican βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο ισχυρός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για να παραστεί σε τιμητική εκδήλωση. Εξάλλου, εκείνος έχτισε την εταιρεία. Μαθαίνουμε ότι συγκινήθηκε καθώς όσες δραστηριότητες κι αν αναπτύξει οι ασφάλειες θα είναι πάντα η κεντρική επιχειρηματική του σφραγίδα!  

    Η μικροψυχία σε όλο της το μεγαλείο

    Η στήλη το έφερε από ‘δω, το έφερε από ‘κει και αποφάσισε να σχολιάσει το tweet του Αλέξη για τον Θέμο Αναστασιάδη και πρόκειται για αυστηρά προσωπική άποψη. Ο θάνατος ξεπερνά πάθη, μίση, έριδες και εμπάθειες. Κι όμως στο tweet του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το σχόλιο του γράφοντας ότι ο εκλιπών ήταν σφοδρός πολέμιος της Αριστεράς και του «ομού προσωπικά», όπως έγραψε. Δεν τα γράφεις αυτά πόσω μάλλον όταν είσαι ο πρωθυπουργός! Δηλώνει εμπάθεια και – συγγνώμη – έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ. 



    ΣΧΟΛΙΑ