• Ροή Ειδήσεων

    Personal Banking: Είναι μόνο για τους πλουσίους;


    Για πολλούς από εμάς, ο όρος “personal banking” είναι κάτι άγνωστο, κάτι ξένο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και αυτοί που νομίζουν ότι πρόκειται για κάτι που αφορά τους… VIPs, τους πολύ πλούσιους, κάτι σαν υπηρεσία πολυτελείας για την εξυπηρέτηση των πλέον προνομιούχων και δεν αφορά τον απλό πελάτη της τράπεζας.

    Κι όμως: οι ίδιοι αυτοί που νομίζουν ότι το personal banking είναι για τους λίγους, πιθανόν να είναι από τους πρώτους που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια τέτοια υπηρεσία. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα.

    Με τον όρο personal banking εννοούμε μία σειρά από υπηρεσίες, εργαλεία και προϊόντα που διαφέρουν ανάλογα με την τράπεζα και τον πελάτη, αλλά με κοινό στοιχείο τους τη στόχευση στο πώς μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κεφάλαιά του. Αυτό που είναι σημαντικό να διευκρινιστεί είναι ότι τα κεφάλαια αυτά δε χρειάζεται να είναι… εκατομμύρια.

    Μπορεί να είναι ένα εφάπαξ ή κάποια χρήματα που έχει συγκεντρώσει κανείς για ώρα ανάγκης και τα έχει… κρύψει κάτω από το στρώμα, ένα ποσό της τάξεως των 70.000 ή 100.000 ευρώ.

    Άρα, είναι προφανές ότι το personal banking δεν αφορά μόνο σε πλούσιους, αλλά ουσιαστικά σε περισσότερο κόσμο.

    Η βασική χρησιμότητα του personal banking είναι ότι προσφέρει στον κάτοχο του κεφαλαίου αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσουν τα χρήματά του μεγαλύτερη αξία: τεχνογνωσία και σωστές συμβουλές από εξειδικευμένους τραπεζικούς, που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον πελάτη, χτίζοντας μία προσωπική σχέση μαζί του και βοηθώντας τον να αποφασίσει πώς θα τοποθετήσει τα κεφάλαιά του ώστε να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Γιατί χωρίς τις κατάλληλες συμβουλές, ακόμα και ένα ισχυρό κεφάλαιο μπορεί να εξανεμιστεί σε χρόνο dt – τα παραδείγματα είναι αμέτρητα…

    Επίσης, οι τράπεζες συχνά προσφέρουν επιπλέον προνόμια στους πελάτες του personal banking, με εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και ειδική τιμολόγηση στις υπηρεσίες τους, στο πλαίσιο των πακέτων που παρέχουν. Όπως για παράδειγμα πακέτα Υγείας.

    Επομένως, το personal banking δεν είναι μόνο για τους VIPs. Είναι για όλους, και όλες οι τράπεζες προσφέρουν ελκυστικές υπηρεσίες personal banking που αξίζει κανείς να μελετήσει για να δει ποιες ταιριάζουν περισσότερο στις δικές του, προσωπικές ανάγκες.



    ΣΧΟΛΙΑ