• The Wiseman

    Οι ζημιές για την Danaos του Γιάννη Κούστα και το μεγάλο πάρτυ της Δήμητρας 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο Γεωργακόπουλος και το στενό pressing στην Intrum

    Νυχθημερόν, μαθαίνω, ότι δουλεύουν στην Τράπεζα Πειραιώς στελέχη και σύμβουλοι, για να κλείσουν το deal με τον επενδυτή που θα αναλάβει αφενός την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων – τα οποία θα μεταφερθούν στο SPV – αφετέρου θα αποκτήσει ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας. Η στήλη πληροφορείται ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στις συναντήσεις έχει ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο οποίος, όπως πρώτοι αποκαλύψαμε, προορίζεται για επικεφαλής του SPV εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία.

    Οι ζημιές για την Danaos του Γιάννη Κούστα και το μεγάλο πάρτυ της Δήμητρας 

    Μπορεί το ζεύγος Δήμητρας Μέρμηγκα και Γιάννη Κούστα να ήταν σε εξωτικό νησί την ημέρα των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου) αυτό όμως δεν λύνει τα προβλήματα του γνωστού εφοπλιστή καθώς τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2018 για τη ναυτιλιακή Danaos Corporation  ήταν στο κόκκινο.

    H εταιρία εμφάνισε ζημιές, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην καταγραφή εξόδων απομείωσης. Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, οι ζημιές έφτασαν τα 180,9 εκατ. δολάρια έναντι καθαρών κερδών 22,8 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

    Η Danaos κατέγραψε ζημιές απομείωσης ύψους 210,7 εκατ. δολαρίων που αφορούσαν σε 10 από τα panamax πλοία της, ενώ πέρυσι κατά την ίδια χρονική περίοδο δεν είχε αντίστοιχη επιβάρυνση.

    Στο σύνολο του 2018 η εταιρία εμφάνισε ζημιές 32,9 εκατ. δολαρίων έναντι καθαρών εσόδων 83,9 εκατ. δολαρίων του 2017. Υπενθυμίζουμε το notice που έχει λάβει η εταιρία για την τιμή της μετοχής της, η οποία την Τετάρτη έκλεισε στα 0,8567 δολάρια. Ανεξάρτητα από όλα αυτά η κ. Μέρμηγκα ετοιμάζει μεγάλο πάρτυ για τα γενέθλια της που είναι στο τέλος του μήνα. Το ζεύγος δε μετά την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου είναι ελεύθερο να παντρευτεί.

    Πέρασε και δεν ακούμπησε

    Το 10ετές ομόλογο δεν προκάλεσε πανηγύρια στο χρηματιστήριο. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την έκδοσή εδώ και εβδομάδες εξ ου και το τελευταίο σερί ανόδου. Χθες, λοιπόν, ο Γενικός Δείκτης έκανε βουτιά κάτω από τις 700 μονάδες και οι σορτάκηδες επέστρεψαν στις τράπεζες…

    Ο «μίζερος» Ευκλείδης

    Πριν ενάμιση μήνα όταν το δημόσιο βγήκε στις αγορές με 5ετές ομόλογο ο Ευκλείδης με δήλωσή του αντί να είναι υπεράνω κουνούσε το δάκτυλο στην Νέα Δημοκρατία. Τότε, είπαμε ότι μάλλον ήταν τυχαία η μεμψιμοιρία… Χθες, μετά τη έκδοση του 10ετούς ομολόγου ο Ευκλείδης ξαναχτύπησε με δήλωση και αντί να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας προς τους επενδυτές και να επιδείξει πυγμή μη τυχόν και τσιμπήσει κανένας και επενδύσει σε τούτη τη χώρα, για μία ακόμη φορά το περιεχόμενο της δήλωσης ανέδυε μιζέρια και γκρίνια. Τελικά, η αριστερά αφήνει πολλά κουσούρια…

     



    ΣΧΟΛΙΑ