• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο δισεκατομμυριούχος που ετοιμάζεται να σαρώσει τα Όσκαρ

    • Bloomberg

    Jeff Skoll


    Καθώς πλησιάζουν οι ημέρες την απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ, οι ειδικοί αγωνίζονται να προβλέψουν το μεγάλο νικητή. Μία ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής, η Participant Media, έχει πολλές πιθανότητες να περιλαμβάνεται στους μεγάλους νικητές.

    Και αυτό γιατί ήταν παραγωγός στις ταινίες «Ρόμα» και «Πράσινο Βιβλίο», τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του κορυφαίου κινηματογραφικού βραβείου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gold Derby και τα γραφεία στοιχημάτων όπως το FanDuel Inc. Αν νικήσει μία από τις δύο ταινίες η εταιρεία θα αποκτήσει το δεύτερο της Όσκαρ καλύτερης ταινίας μέσα σε τέσσερα χρόνια, πράγμα σπάνιο για ανεξάρτη εταιρεία παραγωγής, αναφέρει το Bloomberg.

    Η Participant Media ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια από το δισεκατομμυριούχο, πρώην γενικό διευθυντή του Ebay, Jeff Skoll και έχει θριαμβεύσει κάνοντας είδη ταινιών που λίγα στούντιο θα χρηματοδοτούσαν: ενήλικα δράματα από βετεράνους κινηματογραφιστές με ισχυρή δόση κοινωνικού ακτιβισμού.

    Ωστόσο, οι ταινίες που θίγουν κοινωνικά ζητήματα έχει αποδειχθεί ότι προσελκύουν πλούσιους χρηματοδότες, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της FedEx Corp., Fred Smith, του συνιδρυτή του EBay, Pierre Omidyar και της φιλάνθρωπης – επενδύτριας, Laurene Powell Jobs.


    Ο Omidyar ήταν παραγωγός της βραβευμένης με Όσκαρ κινηματογραφικής ταινίας “Spotlight”, με θέμα την αποκάλυψη από κάποιους δημοσιογράφους της σεξουαλικής κακοποίησης στην Καθολική Εκκλησία. Η Powell Jobs, στο μεταξύ, ξεκίνησε το δικό της στούντιο ντοκιμαντέρ και απέκτησε συμμετοχή στην Anonymous Content (επίσης παραγωγός στην ταινία Spotlight). Η περιουσία του Skoll έχει αξία περίπου 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

    Το “Spotlight” θεωρείται, μέχρι τώρα, το «διαμάντι» της εταιρείας. Η παραγωγή της ταινίας στοίχισε 20 εκατ. δολάρια, ενώ κέρδισε από τις πωλήσεις εισιτηρίων 98 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το IMDb.

    Παράλληλα, η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της το RBG, το ντοκιμαντέρ για τη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Ruth Bader Ginsburg, που είναι υποψήφιο για δύο Όρκαρ.

    “Είναι δύσκολο να γίνουν προβλέπψεις για τα φετινά βραβεία Όσκαρ”, επισημαίνει η Sasha Stone, συντάκτρια της Awards Daily.

    Ως παραγωγός ο Skoll ως παραγωγών έχει δημιουργήσει έσοδα 1,46 δισ. δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με το Box Office Mojo. Η ταινία “Lincoln” είναι η καλύτερη του στο box office, και αυτή που τον ενώνει με τον Steven Spielberg.

    Ο Spielberg βοήθησε και στην προώθηση της ταινίας «Πράσινο Βιβλίο», αφού τον κέρδισε αμέσως, μόλις την είδε.



    ΣΧΟΛΙΑ