Ροή Ειδήσεων

Μπέτυ Μπαζιάνα: Με σικ εμφάνιση στα Σκόπια (pics)

  • NewsRoom


Στα Σκόπια μετά της συντρόφου του βρίσκεται από το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή  του πρώτου Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που επισκέπτεται τα Σκόπια με την Μπέτυ Μπαζιάνα να κλέβει τις εντυπώσεις.

Φορώντας ένα σκούρο μπλε κοστούμι με λευκό πουκάμισο, η Μπέτυ Μπαζιάνα χάρισε το πιο λαμπερό της χαμόγελο στα μέλη της αντιπροσωπείας που υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική αποστολή. Στη σύζυγο του πρωθυπουργό δόθηκε μια ανθοδέσμη.

Αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, η Μπέτυ Μπαζιάνα, επισκέφθηκε τον τάφο του Αλέξη Ζορμπά.

Πρόκειται για μια ιδιωτική επίσκεψη στον τάφο του Αλέξη Ζορμπά, του ήρωα του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού άφησε λίγα κόκκινα λουλούδια στον τάφο του ανθρώπου που, μέσα από τις σελίδες του Καζαντζάκη, καταδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο ζωής, ανθρωπιάς, αγώνα αλλά και του Ελληνισμού.

Ο τάφος του Αλέξη Ζορμπά, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος, ανακαλύφθηκε στο νεκροταφείο Μπούτελ των Σκοπίων μόλις το 1997.

«Ένα πρωί ξημερώματα χωρίσαμε. Αυτός πήγε κατά βορρά» γράφει ο  Καζαντζάκης στο βιβλίο του για τον χωρισμό του με τον Αλέξη Ζορμπά, που έγινε στις αρχές του 1930. Για τα χρόνια του Ζορμπά στα Σκόπια (1930-1941) τα στοιχεία είναι συγκεχυμένα. Από τα επιβεβαιωμένα γεγονότα, ο Ζορμπάς μετέβη στη γειτονική χώρα με την κόρη του Κατίνα, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε εκεί τον Γιοβάν Γιάντα.

Ο Ζορμπάς, μετά το θάνατό του στα Σκόπια το 1941, ετάφη αρχικά στα παλιά νεκροταφεία νότια της πόλης των Σκοπίων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με selfies και χαμόγελα η υποδοχή Τσίπρα στα Σκόπια (upd+pics+video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Πανικός στην ελληνική ομάδα – Η ανακοίνωση του Τανιμανίδη (video)


ΣΧΟΛΙΑ