• Ροή Ειδήσεων

    Μετέτρεψαν σε φυτώρια κάνναβης βίλες σε Εκάλη, Διόνυσο, Μαρκόπουλο κ.α. – 4 εκ. ευρώ τα παράνομα κέρδη

    • NewsRoom


    Εντοπίστηκαν φυτώρια κρυσταλλικής κάνναβης σε επτά βίλες της Αττικής, όπου η Δίωξη Ναρκωτικών προχώρησε σε κατάσχεση του λεγόμενου «ice-drug» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 4 εκατομμύρια ευρώ.

    Συγκεκριμένα, η Δίωξη εντόπισε την επιχείρηση με στρατηγείο μία βίλα στην Εκάλη και προχώρησε σε εννέα συλλήψεις, συγκεκριμένα 3 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί υπήκοοι Βιετνάμ, Τσεχίας και Ολλανδίας.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

    Το κέρδος των μελών της εγκληματικής ομάδας, από την παράνομη δράση τους, ανέρχεται τουλάχιστον σε 4.000.000 ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για εγκληματική ομάδα η οποία ειδικευόταν στην εγκατάσταση και δημιουργία «γραμμής παραγωγής» κάνναβης, συγκεκριμένης υδροπονικής μορφής, που θεωρείται ως εξελιγμένη ποιοτικά ποικιλία και διατίθεται σε υψηλές τιμές στις αγορές των ναρκωτικών.

    Σημειώνεται ότι πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Ελλάδα κρυσταλλική κάνναβη (ice) της οποίας η τιμή ξεπερνά αυτή της κοκαΐνης και αγγίζει τα 100 ευρώ ανά γραμμάριο.

    Οι βίλες

    Από τις παράλληλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια στις πολυτελείς κατοικίες διαπιστώθηκε ότι τα εργαστήρια βρισκόταν σε βίλες σε Εκάλη, Διόνυσο, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάτρα: Κρατούμενος έκρυβε 400 γραμμάρια κάνναβης σε σαμπουάν



    ΣΧΟΛΙΑ