• The Wiseman

    Λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός»: Ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου νέος πρόεδρος της ΕΕΤ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τα ηνία στον κ. Χαντζηνικολάου 

    Όπως είναι γνωστό, δυο τραπεζίτες διεκδικούν την θέση του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), καθώς ο Νίκος Καραμούζης της Eurobank αποχωρεί τον Μάρτιο. Οι υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Χαντζηνικολάου και Κώστας Μιχαηλίδης. Όμως εγώ ρώτησα μια από τις πηγές μου και μου αποκάλυψε την αλήθεια.  Όπως όλα δείχνουν, αποφασίστηκε για τα επόμενα δύο χρόνια την θέση να καταλάβει ο πρόεδρος της  Πειραιώς και στην συνέχεια από το 2021 και μετά πάλι για δύο χρόνια να αναλάβει ο πρόεδρος της Εθνικής. Έτσι λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός». Την είδηση μου αποκάλυψε ανώτατη πηγή μιας εκ των 4 μεγάλων  τραπεζών. 

    Τι γύρευαν ο Τσάκος και η Φράγκου στην Eurobank

    Το κατώφλι της Eurobank πέρασαν χθες αρκετοί επιχειρηματίες, που διοικούν μεσαίες επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, τις εξαγωγές κ.ά. Το γεύμα που διοργάνωσε η διοίκηση της τράπεζας είχε στόχο να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες για το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τις εξελίξεις στις μεγάλες οικονομίες ανά την υφήλιο. Την παρουσίαση είχαν αναλάβει αναλυτές και στελέχη της UBS. Μεταξύ των συνδαιτημόνων ήταν και μεγάλα ονόματα του shipping όπως ο Νίκος Τσάκος και η Αγγελική Φράγκου.

    Δεν βιάζονται και στην IBG

    Με νωχελικούς ρυθμούς όπως πληροφορείται η στήλη προχωρούν και τα σχέδια για την νέα Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Βέβαια, ακόμη δεν έχουν τελειώσει και τα διαδικαστικά της εξαγοράς της από τους Βαρδινογιάννηδες. Ο CEO της τράπεζας Δημήτρης Κυπαρίσσης ετοιμάζει με σταθερά βήματα το πλάνο της επόμενης ημέρας, ευθυγραμμισμένο όμως με τις επιταγές της οικογένειας…

    Πονοκέφαλος στο Φανάρι

    Ο μέγας Πρωθυπουργός Αλέξης θέλει δε θέλει θα συναντηθεί αύριο με τον Πατριάρχη στο Φανάρι. Και λέω θέλει δε θέλει γιατί η συνάντηση έχει πλούσιο παρασκήνιο. Ο Πατριάρχης είναι χολωμένος με τις μισθολογικές αλλαγές που ετοιμάζει ο Αλέξης στο μισθολόγιο των κληρικών. Μαθαίνω ότι το Μαξίμου προσπάθησε να στείλει στο ραντεβού τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Δεν τα κατάφεραν καθώς ο Πατριάρχης τούς το ξέκοψε: «Συνάντηση θα έχω μόνο με τον Πρωθυπουργό»! 

    Δύο ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου

    Δύο ώρες έμεινε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης. Η συνάντηση έγινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και ήταν με τον Αλέξη. Ο αυτόπτης μάρτυρας έλεγε στην στήλη ότι η σύσκεψη ήταν για να εξετασθούν όλα τα σενάρια για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών…

    Ο Ινδός που αγοράζει σαν τρελός 

    Ο ινδικός όμιλος Switz, με έδρα στο Ντουμπάι, που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, κυρίως στην αρτοποιία, προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών Κρητών Άρτος. Το επόμενο απόκτημα θα είναι τα παγωτά Δωδώνη. Η στήλη πληροφορείται ότι συνεχίζονται κανονικά οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες. 



    ΣΧΟΛΙΑ