• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    «Ισραηλινός» ο Αμπράμοβιτς – Πώς έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με τις βρετανικές Αρχές

    • Bloomberg
    Ρόμαν Αμπράμοβιτς

    Ρόμαν Αμπράμοβιτς


    Την ισραηλινή υπηκοότητα έλαβε αυτήν την εβδομάδα ο δισεκατομμυριούχος Ρομαν Αμπράμοβιτς, μετά τη σημαντική καθυστέρηση που έχει υπάρξει με την ανανέωση της βρετανικής βίζας του, καθώς οι εύποροι Ρώσοι αντιμετωπίζουν πραγματικό κυνήγι από τις βρετανικές Αρχές.

    Όπως μετέδωσε το ισραηλινό κανάλι Channel 10, ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι έκανε αίτηση για να λάβει την ισραηλινή υπηκοότητα στην πρεσβεία στη Μόσχα. Σύμφωνα με το κανάλι, ο Αμπράμοβιτς πήρε την ισραηλινή υπηκοότητα επειδή είναι Εβραίος.

    Ο Ρομαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία, με περιουσία 13,7 δισ. δολαρίων, δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Βρετανία αυτήν τη στιγμή, καθώς μετά τη δηλητηρίαση ενός Ρώσου πρώην κατασκόπου στη χώρα, όσοι Ρώσοι έχουν δούναι και λαβείν με τη Βρετανία περνούν πλέον από «κόσκινο», ακόμη κι αν πρόκειται για πλούσιους επενδυτές όπως ο Αμπράμοβιτς.

    Ωστόσο, όσοι έχουν ισραηλινό διαβατήριο μπορούν να ταξιδεύουν στη Βρετανία χωρίς βίζα για σύντομες χρονικές περιόδους και μπορούν να μείνουν στη χώρα μέχρι και έξι μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί δεν θέλει κανείς τον Ρομάν Αμπράμοβιτς;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η άγνωστη Μύκονος μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Λίζυς Μανωλά



    ΣΧΟΛΙΑ