The Wiseman

Η Περιστέρα και η σιδηρά κυρία της Rothschild Anne Laure Kiechel: Τι ενώνει τις δυο κυρίες

the wise man

the wise man


 Η Περιστέρα και η Anne Laure της Rothschild 

Η σιδηρά κυρία της Rothschild Anne Laure Kiechel έχει, όπως μεταφέρει στην στήλη έγκυρη πηγή, αναπτύξει στενή φιλική σχέση με την Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα. Για όσους δεν γνωρίζουν, η κ. Kiechel  βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία της πασίγνωστης επενδυτικής τράπεζας Rothschild και έχει αναλάβει να «λουστράρει» το προφίλ τόσο των ελληνικών ομολόγων όσο και του Αλέξη Τσίπρα. 

Οι δύο κυρίες ανταλλάσσουν, όπως μας λέει η ίδια πηγή, απόψεις – παρά το ιδεολογικό χάσμα που προφανώς τις χωρίζει – επί παντός επιστητού. Από την πολιτική μέχρι τη… μόδα. Εξάλλου, τον τελευταίο χρόνο η αλλαγή της Περιστέρας  – σε στιλιστικό επίπεδο – είναι εμφανής… 

Η ίδια έχει πλούσια εμπειρία ως στέλεχος τραπεζών και σύμβουλος επιχειρήσεων. Στη Rothschild βρέθηκε πριν από εννέα χρόνια. Προηγουμένως εργαζόταν για τη Lehman Brothers, ενώ η ίδια έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 διαδικασίες αξιολόγησης επιχειρήσεων αλλά και κρατών.

Τα βραβεία και τα dinners 

Η Anne-Laure Kiechel. σύμφωνα με την Figaro.fr. φέρεται να οργάνωσε, τον Νοέμβριο του 2017, τη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα από το αμφιλεγόμενο περιοδικό «Politique Internationale» και από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού. Τότε ο κ. Τσίπρας είχε παραλάβει το (sic) Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale.  Επίσης την ίδια ημέρα ο δικηγορικός Σύλλογος Παρισίων (Barreau de Paris) τον είχε τιμήσει με το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix d’engagement européen)!!!

Η κυρία Anne-Laure Kiechel είναι εδώ και καιρό πίσω απ’ όλες τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το χρέος. Ακόμη και τις στιγμές που ο κ. Τσίπρας συνομιλεί με την Christine Lagarde. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος των Rothschild. Η δουλειά τους. Και οι αμοιβές τους επίσης είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Η Anne-Laure είναι μία πολύ δραστήρια γυναίκα. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που οργάνωσε σπίτι της έφερε σε επαφή τον Έλληνα πρωθυπουργό με executives των γαλλικών media – όχι από τους κορυφαίους πάντως. Σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον -και αντίστοιχο των καλοπληρωμένων υπηρεσιών της- ήταν ένα γεύμα, εκεί όπου η «κόουτς» του Αλέξη Τσίπρα τον έφερε σε επαφή με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρηματικών κολοσσών.

Ανάμεσά τους, εκτός από τον Jean Paul Agon της L’ Oreal ήταν επίσης εκπρόσωπος του κατασκευαστικού κολοσσού Vinci. Παρών ήταν και ο Jean-Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος της πασίγνωστης Suez, που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμάτων και έχει ως θυγατρικές την Chobani των γιαουρτιών και γενικότερα των γαλακτοκομικών.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ενός διεθνούς fund που ονομάζεται Meridian, της Opera που κατασκευάζει μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα για συνταξιούχους, κ.ά.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τραπέζια αυτά που οργάνωσε η Anne-Laure Kiechel δεν είχαν συγκεκριμένη ατζέντα. Ήταν περισσότερο διερευνητικές συναντήσεις γνωριμίας, όπου οι συζητήσεις ήταν περί ανέμων και υδάτων. Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν τότε (και προφανώς δεν είναι ούτε τώρα) έμπειρος σε τέτοιου είδους συναντήσεις κορυφής.

Anne-Laure Kiechel, Rothschild

MEGA: Τέλος εποχής 

Μετά την απόφαση του ΕΣΡ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει (πανηγυρικά) «μαύρο» στο MEGA και οι τράπεζες κατέθεσαν την αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης. Το μόνο asset που έχουν να πουλήσουν είναι η ταινιοθήκη του πάλαι ποτέ κραταιού μαγαζιού ευελπιστώντας πως κάποιο κανάλι θα θέλει να την αποκτήσει… 

 Μία Chipita θα μας σώσει

Στην αγορά όλοι εύχονται να κλείσει με επιτυχία το deal Chipita-Mendelez, το οποίο θα «σβήσει» τις βαριές σκιές που έχει απλώσει στο χρηματιστήριο, αλλά και στην στάση των ξένων fund managers, ο τραγέλαφος της Folli Follie…

Γνώστης της αγοράς έλεγε στην στήλη ότι το deal είναι έτοιμο. Απομένει να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες τεχνικού χαρακτήρα. 

Ναυαγεί (;) η πώληση της Forthnet

Σύννεφα μαζεύονται πάνω από τη διαδικασία πώληση της Forthnet. Στα τραπεζικά επιτελεία λένε ότι το deal δεν φαίνεται να προχωράει… Προσεχώς, περισσότερα!

Θέλουν 7ετές

Με αφορμή την εκστρατεία του Ευκλείδη να πείσει τα ξένα funds ότι τα ελληνικά ομόλογα έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον μαθαίνουμε ότι κατέβηκε ο πήχης και ενώ η κυβέρνηση ήθελε να βγει – όταν δεήσει ο Κύριος – στις αγορές με 10ετές ομόλογο, τώρα στις επαφές με τους ξένους κάνει λόγο για 7ετές. Ομόλογο να ‘ναι, κι ό,τι να ‘ναι!

Κι ενώ εμείς ψαχνόμαστε για το τι ομόλογο θα βγάλουμε, όταν, εάν και εφόσον, η Κύπρος με άνεση βγήκε χθες στις αγορές με 10ετές, πήρε επιτόκιο 2,4% και οι προσφορές έφθασαν τα 5,5 δισ. ευρώ. Έξυπνα, άμεσα και αποτελεσματικά… Ακούει κανείς εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου ή ασχολούνται μόνο με τις συντάξεις;

Το αξίζει…

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, ισχυρό άνδρα της Eurolife, ο οποίος επανεξελέγη μετ’ επαίνων στη θέση του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Χαμηλών τόνων, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα.

the wise man
the wise man


ΣΧΟΛΙΑ