• The Wiseman

    Οι 3 κορυφαίοι υπουργοί και το υπέροχο και πανάκριβο γεύμα στην Σκορπίνα του Ψυχικού (3 αποκλειστικές φωτό)

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    H καλοντυμένη Έφη, ο Δημήτρης και ο Μιχάλης στην Σκορπίνα

    Στιγμές χαλάρωσης, χθες, εντός, όμως των τειχών, για τους ερωτευμένους Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρη Τζανακόπουλο ενώ στην παρέα ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας κατά τις 15.30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπαν να γιορτάσουν τα κούλουμα στο Νέο Ψυχικό (βλέπε φωτό παρακάτω).

    Κι όχι όπου κι όπου, αλλά στο hot και πανάκριβο στέκι για όσους ξέρουν από καλό ψάρι, το εστιατόριο Σκορπίνα, την κουζίνα του οποίου τιμούν συχνά πυκνά πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες αλλά και εκδότες.

    Αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε, λοιπόν, στη στήλη ότι το ζευγάρι – και στη ζωή πέραν του υπουργικού συμβουλίου και των κοινών αγώνων της πάλαι ποτέ Αριστεράς  – απόλαυσε την υπέροχη καραβιδο-μακαρονάδα του μαγαζιού την οποία συνόδευσε με ένα φαγκρί περίπου 2 κιλών και με το εξαιρετικό για λεπτεπίλεπτους ουρανίσκους ροζέ κρασί…

    Όπως λένε όσοι συχνάζουν στο συγκεκριμένο εστιατόριο, το κόστος ανά άτομο είναι πέριξ των 50 εως 70 ευρώ. 

    Παρότι το ζεύγος δεν ήταν μόνο – μαζί τους ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης και επί χρόνια σύμβουλος του Αλέξη, ο οποίος τίμησε κι εκείνος την καραβιδομακαρονάδα – ο έρωτας περίσσευε καθώς, όπως μετέφερε στη στήλη ο αυτόπτης μάρτυς (και αποδεικνύεται περίτρανα στην παρακάτω φωτό), η Έφη δεν ξεκολλούσε το βλέμμα της από τον Δημήτρη και αντίστροφα! 

    Η υπουργός ήταν για μία ακόμη φορά σικάτη – γεγονός που σχολιάστηκε θετικά στις διπλανές παρέες, κυρίως μεταξύ των κυριών.

    Φορούσε ένα μαύρο στενό παντελόνι, όπως ταιριάζει σε μια καλλίπυγο γυναίκα, το οποίο συνδύασε άψογα με ένα λιλά πουλόβερ και ψηλοτάκουνα μποτάκια. 

    Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και το σήμα κατατεθέν της, η πολυτελής και άνω των 600 ευρώ τσάντα Callista, η οποία την συνοδεύει σε όλες της σχεδόν τις εμφανίσεις… 

    Πέραν του ενδυματολογικού στιλ και του μενού, οι υπουργοί και δη το ζεύγος αποδείχθηκε ότι είναι αρκετά δημοφιλείς καθώς ανταποκρίθηκαν στο ενδιαφέρον των υπολοίπων πελατών του μαγαζιού, δεν είχαν υπεράνω συμπεριφορά.

    Όπως μου μεταφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας «η υπουργική παρέα είναι, τελικά, πολύ δημοφιλής»! Μην ξεχνάτε ότι τόσο ο Δημήτρης (που έχει ζήσει και στο Περιστέρι) και η Έφη όσο και ο Μιχάλης αποτελούν την νέα γενιά στελεχών όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του Αλέξη και πρόκειται να συνεχίζουν να μας απασχολούν πρωτίστως πολιτικά για πολλά ακόμη χρόνια… 

    Κι όπως είναι φυσικό η νέα γενιά, η οποία γεύθηκε την εξουσία, προσπαθεί να ξεφύγει από την στενή κομματίλα της Κουμουνδούρου, κάτι που αποτυπώνεται στις νέες συνήθειες όπως η Σκορπίνα, η Callista και τα hot στέκια του Νέου Ψυχικού. 

    Το μεγάλο στοίχημα για εκείνους είναι η αλλαγή να γίνει και εσωτερικά…

    Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος την Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Εστιατόριο ΣΚΟΡΠΙΝΑ του ΨΥΧΙΚΟΥ
    Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μιχάλης Καλογήρου την Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Εστιατόριο ΣΚΟΡΠΙΝΑ του ΨΥΧΙΚΟΥ
    Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μιχάλης Καλογήρου την Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Εστιατόριο ΣΚΟΡΠΙΝΑ του ΨΥΧΙΚΟΥ

     

    Ο Νίκος πήρε το όπλο του

    Τώρα που φεύγει από την προεδρία της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο Νικόλας Καραμούζης είναι, όπως πληροφορείται η στήλη, έτοιμος για το επόμενο βήμα.

    Το οποίο είναι η δημιουργία fund, εταιρείας επενδύσεων, η οποία θα στηρίξει χρηματοδοτικά αλλά και συμβουλευτικά μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις με αιχμή τον πρωτογενή τομέα.

    Το νέο project του Νικόλα μαθαίνω ότι έχει μπει στις ράγες και ήδη υπάρχει μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών που θα αγκαλιάσει την προσπάθεια ενώ ήδη το promotion ορισμένων εταιρειών με τον παραπάνω προσανατολισμό έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά… 

    Τα έψαλλαν στον Ευκλείδη

    Τα άκουσε για τα καλά, μαθαίνω, χθες, ο Ευκλείδης στον Eurogroup από τους ομολόγους του για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας… Η γκρίνια δεν βγαίνει παραέξω αλλά οι σύμβουλοι του υπουργού ήταν, όπως μου μετέφεραν, ιδιαίτερα προβληματισμένοι… Όσο για την έκδοση του 10ετούς, στους κόλπους των ξένων επενδυτών είναι κοινό μυστικό ότι η έκδοση δεν έχει ιδιαίτερα οφέλη καθώς το ύψος της, μόλις 2,5 δισ. ευρώ, υποδηλώνει φοβία και ανασφάλεια από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου…

    Ψάχνει στηρίγματα το ΧΑ

    Μόνο η προσδοκία των εκλογών μπορεί να κρατήσει κάπως το χρηματιστήριο… Έτσι, απάντησε στην στήλη έμπειρο στέλεχος της αγοράς στο ερώτημα τι θα γίνει εφεξής. Εξάλλου, φαίνεται ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς προς τις εθνικές εκλογές καθώς το αφήγημα της ευημερίας δεν κρατάει πάνω από ένα 24ωρο. Με επιδόματα και ψευτιές ανάπτυξη δεν έρχεται όπως φάνηκε και από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ για το 2018. ΑΕΠ μόλις 1,9% κι αυτό με το ζόρι! 

    Στην Alpha περιμένουν το σχέδιο Στουρνάρα

    Η Alpha Bank ήταν πάντα ένα… μαγαζί με αξιοσημείωτη υπομονή.

    Έτσι και τώρα ενώ εξετάζουν μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια για την ριζική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το μόνο εύκολο – από πλευράς κεφαλαιακής επίπτωσης – είναι να φτιάξουν κι αυτοί ένα SPV κατά τα πρότυπα της Eurobank και της Πειραιώς δεν βιάζονται.

    Ο CEO Βασίλης Ψάλτης περιμένει να δει πως θα πάει από εγκρίσεις κλπ το σχέδιο του Στουρνάρα κι μετά θα πατήσει το κουμπί…



    ΣΧΟΛΙΑ