• Ροή Ειδήσεων

    Γιατί σαρώνει η Redex του Κοπελούζου και γιατί είναι talk of the town το party του Πάρι Κασιδόκωστα- Λάτση 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Πρωτιά για τον Κοπελούζο 

    Κινείται αθόρυβα όπως εξάλλου ολόκληρος ο όμιλος αλλά αποτελεί τον καλύτερο εταιρικό πελάτη των τραπεζών. Τώρα που γίνεται χαμός στο real estate γνωστός τραπεζίτης έλεγε στην στήλη για την ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας real estate, με αιχμή τις ανακαινίσεις, την Redex, του Κοπελούζου. Σύμφωνα με τον τραπεζίτη η εκτόξευση του τζίρου της θα γίνει με την ανάληψη του τιτάνιου έργου ανακαίνισης της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Το συνολικό κόστος της ανακαίνισης θα ανέλθει σε 342,7 εκατ δολάρια. Δεν είναι λίγα…  Σιγά- σιγά η Redex μπαίνει στον χώρο και έχει ήδη ανακαινίσει εμβληματικά ξενοδοχεία όπως το Macedonia Palace, ένα στην Κέρκυρα, το Sunday Suites στην Σαντορίνη και όπως πληροφορούμε έπεται συνέχεια με πολύ μεγάλα projects. 

    Το mega party και η έκπληξη 

    Όσοι έχουν λάβει την πρόσκληση για το party που διοργανώνει  ο Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης , σε λίγες ημέρες, έχουν εντυπωσιαστεί. Η πρόσκληση αναγράφει ως σημείο συνάντησης τον ΑΒ Βασιλόπουλο στην Νέα Ερυθραία. Άπαντες αναρωτιούνται σε πιο σημείο του ΑΒ θα γινει. Μέσα στο κτήριο;  Έξω από το κτήριο;  Κάπου άλλο; Who Knows  

    Το big deal του Κυριακού και η Forthnet

    Εντυπωσιακή η κίνηση του Θοδωρή Κυριακού (CEO του ομίλου Αντέννα) να πουλήσει τις δύο θυγατρικές σε Σερβία και Μαυροβούνιο και να… τσεπώσει 180 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα έχει καταθέσει σοβαρή προσφορά, προς το συμφέρον βέβαια του ομίλου του, να αποκτήσει την Forthnet. Η τράπεζα Πειραιώς τρέμει στην ιδέα να μην γίνει το deal γιατί έτσι θα κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός και δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο. Το κούρεμα που ζητά για τα 330 εκατ ευρώ δάνεια της Forthnet ξεπερνά το 40% και ίσως λίγο λέμε. Ωστόσο, μαθαίνω ότι η διοίκηση της Forthnet βάζει τρικλοποδιές στην πώληση της προβληματικής εταιρείας που διοικεί. 

    Και τρέχει κάθε τρεις και λίγο στις παρυφές του Μαξίμου ζητώντας προστασία… 

    Τρέχει η JP Morgan

    Φωτιά έχουν πάρει, όπως πληροφορείται η στήλη, τα στελέχη της JP Morgan που τρέχουν όλη την εισήγηση που θα κάνει ο Ευκλείδης στις Βρυξέλλες για την σύσταση της Asset Protection Scheme, τον μηχανισμό δηλαδή που θα στηρίξει με κρατική εγγύηση την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων ύψους περίπου 20 δις ευρώ των ελληνικών τραπεζών. Η εισήγηση γράφεται υπό την επίβλεψη του πρώην γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ Στέλιου Παπαδόπουλου και έχει πάρει εντολή να είναι έτοιμη έτσι ώστε να έχει κάτι να πει στο συνέδριο της Capital Link στην Νέα Υόρκη ο άφαντος κατά τα άλλα Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

    Κωφεύει ο Ντράγκι

    Μιας κι ο λόγος για τον Ευκλείδη αληθεύει ότι δεν έχει πάρει ακόμη σαφή απάντηση – μη πούμε καμία και παρεξηγηθεί – από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο αίτημα να ανοίξει το όριο αγοράς ελληνικών ομολόγων για τις ελληνικές τράπεζες; Διότι αν αληθεύει ποιους θα πάρουν τηλέφωνο οι ξένες τράπεζες μες την νύχτα – όπως έκαναν την τελευταία φορά που βγήκε στις αγορές το ελληνικό δημόσιο – στην περίπτωση που κάνουν το βήμα εξόδου στις αγορές… Μου λένε ότι το σκέφτονται σοβαρά όσο βλέπουν την απόδοση του 10ετούς να πέφτει… 

    Καραδοκεί η Fosun 

    Από έγκυρη πηγή μαθαίνω ότι η κινέζοι της Fosun μπορεί τόσο καιρό να κάνουν την πάπια Πεκίνου αλλά λοξοκοιτούν προς την Folli Follie υπό όρους και προϋποθέσεις και εφόσον η εταιρεία σπάσει στα δύο, εξυγιανθεί κλπ. Θα την πάρουν κοψοχρονιά όπως εξάλλου γίνονται όλα τα Deals στα οποία εμπλέκονται Κινέζοι. Όσο για τον Τζώρτζη, μαθαίνω ότι προσπαθεί να πουλήσει το ταπεινό σκάφος του. H τιμή είναι λίγο πάνω από τα 2 εκατ ευρω. 



    ΣΧΟΛΙΑ