• Ροή Ειδήσεων

    Γιατί χαίρεται ο Μυτιληναίος και τι συζητούσαν Αράπογλου και Μυλωνάς

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ποιος θέλει όλα τα ακίνητα-φιλέτα του κέντρου;

    Υπόγειος πόλεμος και σύγκρουση συμφερόντων γίνεται με ιερό δισκοπότηρο τα ακίνητα-φιλέτα του ΕΦΚΑ, τα οποία βγάζει προς παραχώρηση το υπουργείο Εργασίας. Η στήλη πληροφορείται ότι ξένες ξενοδοχειακές εταιρείες όπως η γαλλική Accor και fund όπως το ισραηλινών συμφερόντων Fattal International Hotels & Resorts έχουν γίνει έξαλλοι με τη διαδικασία που επιλέγει η ηγεσία του υπουργείου, δηλαδή η Έφη Αχτσιόγλου. Οι ξένοι διαμαρτύρονται ότι ενώ η διαδικασία δεν είναι αδιάβλητη καθώς μπαίνουν σφήνα συνεχώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι ενώ οι πρώτοι έχουν καταθέσει προσφορές… Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται καμία παραχώρηση ακινήτου με χαρακτηριστική περίπτωση το Espreria αλλά και ένα ακίνητο-φιλέτο στην οδό Ζαλοκώστα, στο στενάκι απέναντι από την Βουλή… Ακίνητο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν φθάσει στο σημείο, όπως καταγγέλλουν οι ξένοι, να μην τους δείχνουν καν το ακίνητο… Κι εδώ οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι οι υπόγειες διαδρομές και οι φιλίες της κυβέρνησης με συγκεκριμένους εγχώριους ομίλους κατασκευαστικούς αλλά και real estate αποτελούν την βασική αιτία που δεν προχωρούν οι διαγωνισμοί παραχώρησης… Το ζήτημα ξεπερνά, όπως μας λέει πηγή με γνώση του παρασκηνίου, την Έφη…

    Ο Μυτιληναίος στα πάνω του 

    Στο χρηματιστήριο τα είδατε τι έγινε χθες. Μεγάλος κερδισμένος ο Μυτιλιναίος καθώς η μετοχή του ομίλου ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Εθνική Τραπεζα.  Παντως σήμερα το απόγευμα ο Γιαννης Στουρνάρας θα συναντήσει τους 4 Έλληνες τραπεζίτες και θα τους εξηγήσει τα σχέδια του σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

     

    Ο πελάτης που θέλουν όλες οι τράπεζες

    Όλες οι τράπεζες, μηδενός εξαιρουμένης, διαγκωνίζονται για το ποια θα χρηματοδοτήσει έναν επιχειρηματία: Τον ξενοδόχο Ανδρέα Ανδρεάδη του ομίλου Sani. Θα μου πείτε γιατί έχει μείνει κανένας άλλος αξιόπιστος στον ξενοδοχειακό κλάδο; Όχι. 

    Μέχρι στιγμής όλοι οι άλλοι μεγάλοι –ακηδες και όχι μόνο χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους, δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ, έχουν καρα-κοκκινίσει τα δάνεια των εκατομμυρίων ευρώ που πήραν την χρυσή δεκαετία του 2000 και ζουν μέσα στην χλιδή και την πολυτέλεια… εις βάρος του κορόιδου συνεπή δανειολήπτη και φορολογούμενου. 

    Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο Ανδρέας Ανδρεάδης σε συνεργασία με το fund Oaktree ετοιμάζουν και άλλη εξαγορά στον εξωτερικό, πλην του ξενοδοχείου που αγόρασαν στις αρχές του 2018 στην Ανδαλουσία 

    Επικίνδυνα παιχνίδια…

    Το γεγονός ότι μία φορά το μήνα διαρρέεται και ένα ακόμη σχέδιο κεντρικής αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία δεν είναι και τόσο αθώο… 

    Στην αγορά κυκλοφορούν σενάρια επί σεναρίων με την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να κοντράρονται για το ποιος έχει το… καλύτερο! 

    Κι αυτά τα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας όταν τα γεγονότα δείχνουν ότι έρχεται κάτι δυσάρεστο για τις ελληνικές τράπεζες… π.χ. προχθές ήταν η αναμονή της έξωσης των μετοχών από τον δείκτη MSCI Standard Greece. 

    Οι επενδυτές όπως φάνηκε στην χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση δεν πείθονται και κινδυνεύουμε με τα χειρότερα, όπως έλεγε στην στήλη παλιό και έμπειρο στέλεχος της αγοράς. 

    Πέφτει ο Τζώρτζης…

    Ο έως πρότινος γκλαμουράτος επιχειρηματίας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έχασε το θρόνο του και σύμφωνα με πηγές της δικαιοσύνης έρχονται διώξεις… Δεν ξέρω αν ο δικηγόρος του, ο καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος θα καταφέρει να τον σώσει από της φυλακής τα σίδερα…

    Ο Αράπογλου με τον Μυλωνά 

    Κυριακή μεσημέρι σε μια από τις ωραιότερες ψαροταβέρνες του Ψυχικού, την Σκορπίνα,  φίλος της στήλης είδε δυο τραπεζίτες. Τον πρώην επικεφαλής της Εθνικής κ. Τάκη Αράπογλου (νυν πρόεδρος της ΤΙΤΑΝ) και τον νυν CEΟ της τράπεζας κ. Πωλ Μυλωνά. Έτρωγαν μαζί και είναι βέβαιο ότι είπαν πολλά για την Εθνική Τραπεζα (την μεγάλη μας φίλη, όπως έλεγε παλιό σλόγκαν). Μαζι τους οι κυρίες Αράπογλου και Μυλωνά οι οποίες χαρακτηρίζονται για την φινέτσα τους και την αρχοντιά τους. Σε διπλανό τραπέζι γευμάτιζε ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με την σύζυγο του και φίλους. 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ