Ροή Ειδήσεων

Γιάννης Κούστας: Ο κανονικός γάμος του εφοπλιστή στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα


Οριστικό τέλος στην περιπέτεια τους δίνουν ο Γιάννης Κούστας και η σύντροφός του, καθώς αυτή την φορά θα παντρευτούν κανονικά. Ο 62χρονος εφοπλιστής, Γιάννης Κούστας και η 26χρονη, Δήμητρα Μέρμηγκα, δεν περίμεναν ούτε λεπτό για να προγραμματίσουν το γάμο τους, μετά την οριστική έκδοση του διαζυγίου του προέδρου της Danaos Corporation με την πρώην σύζυγό του Σοφία Γιαννικοπούλου. Ο γάμος θα γίνει  στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Η αγγελία δημοσιεύθηκε στις 12 Μαρτίου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.  Πηγές αναφέρουν ότι κουμπάρος θα είναι, μεταξύ άλλων, ο επιστήθιος φίλος του, καθηγητής Χάρης Παμπούκης. Έχοντας λάβει πριν από έναν περίπου μήνα την… ευλογία του Αρείου Πάγου που σήμανε οριστικά και αμετάκλητα τη λύση του προηγούμενου γάμου του  με την πρώην πρωταγωνίστρια σε βιντεοταινίες των ΄80 και μητέρα δύο ακόμη παιδιών του, ο εφοπλιστής από τη Φωκίδα αφήνει πίσω του πλέον το παρελθόν που τον «στοίχειωνε» την τελευταία τριετία.

Η νέα αγωγή κατά του Γιάννη Κούστα 

Όμως ο εφοπλιστής αντιμετωπίζει επιπλέον προβλήματα καθώς η πρώην σύζυγος του κατέθεσε νέα αγωγή διατροφής για εκείνη και τις δύο κόρες της κατέθεσε.

Οπως έγραψε το mononews.gr στις 17 Μαρτίου η  Σοφία Γιαννικοπούλου διεκδικεί από τον εφοπλιστή 48.500 ευρώ κάθε μήνα, με δύο βασικά (και διόλου κολακευτικά για εκείνον) επιχειρήματα στο δικόγραφο της για να επιτύχει το (σχεδόν) διπλασιασμό της διατροφής που της είχε επιδικαστεί για την πρώτη διετία του χωρισμού.

Το πρώτο δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πιο fake γάμος των τελευταίων δεκαετιών. Ο ισχυρός άνδρας της Danaos Corporation, πέρυσι το καλοκαίρι, «παντρεύτηκε» τη σύντροφό του Δήμητρα Μέρμηγκα. Όμως, η «μικρή» λεπτομέρεια ότι ακόμα δεν είχε εκδοθεί η αμετάκλητη δικαστική απόφαση του διαζυγίου του, γίνεται ένα μεγάλο ατού για την πρώην ηθοποιό προκειμένου να πείσει ότι ο Γιάννης Κούστας αφενός «σκορπάει» αστρονομικά ποσά ακόμα και για ψεύτικους γάμους, με 3ήμερα γλέντια στο Σορέντο της Ιταλίας, αφετέρου μετέρχεται τεχνασμάτων που -κατ’ εκείνη- δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν σέβεται τίποτα και κανένα.

Περί σεβασμού και το δεύτερο επιχείρημα της Σοφίας Γιαννικοπούλου. Ο πρώην σύζυγος της -υποστηρίζει- δεν στέκεται ως πατέρας δίπλα στις δύο ανήλικες κόρες τους, «αρνούμενος να καλύψει τις συναισθηματικές και οικονομικές ανάγκες τους».

«Πλέον ο πατέρας τους δεν πληρώνει ούτε τη διατροφή που έχει επιδικάσει το Εφετείο», λένε άνθρωποι από το περιβάλλον της πρώην συζύγου και υποστηρίζουν ότι στο νέο δικόγραφο περιγράφεται «ένας οικονομικός στραγγαλισμός από τον Κούστα, με θύματα τα παιδιά του».

Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα

Τι ζητάει η Γιαννικοπούλου από τον Κούστα

Σύμφωνα με την περυσινή εφετειακή απόφαση, για τα πρώτα δύο χρόνια της τρικυμίας που ακολούθησε το χωρισμό του ζευγαριού, ο εφοπλιστής όφειλε να καταβάλει μηνιαία διατροφή 26.000 ευρώ στα δυο παιδιά και την πρώην σύζυγο του.

Από 11.375 ευρώ είχε επιδικαστεί σε καθεμία από τις κόρες του και άλλες 3.250 ευρώ στην πρώην ηθοποιό.

Με τη νέα αγωγή διατροφής που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη και θα συζητηθεί τον Ιανουάριο του 2020, η πρώην σύζυγος ανεβάζει το ποσό της μηνιαίας διατροφής στις 48.500 ευρώ.

Για τη μεγάλη τους κόρη, που σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 18 της χρόνια, η Σ. Γιαννικοπούλου ζητά μηνιαία διατροφή 18.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο (Σεπτέμβρης 2018- Σεπτέμβρη 2019) και για το δεύτερο, 20.800 ευρώ κάθε μήνα.

Για τη 16χρονη κόρης τους διεκδικεί μηνιαία διατροφή 17.600 ευρώ και για τα δύο χρόνια.

Για τις προσωπικές της ανάγκες, τα έξοδα συντήρησης αυτοκινήτων και δύο σπιτιών σε Γλυφάδα και Λαγονήσι, τις αμοιβές των οικιακών βοηθών και της εταιρείας φύλαξης της οικίας της οικογένειας, η πρώην κυρία Κούστα ζητά 12.900 ευρώ κάθε μήνα, από 3.250 ευρώ που “κέρδισε” με την προηγούμενη αγωγή της (τότε ζητούσε 20.000 ευρώ μηνιαίως).

Όπως φέρεται να αναλύει στο δικόγραφο της αγωγής της, αυτά τα ποσά δεν είναι υπερβολικά διότι ο πρώην σύζυγός της είναι ένας εκ των ισχυρότερων παραγόντων της ελληνόκτητης ναυτιλίας και συνεπώς μπορεί να καταβάλει τα χρήματα και με το παραπάνω, χωρίς να προκύψει για εκείνον κάποιο οικονομικό πρόβλημα.

«Γιατί αυξήθηκαν οι ανάγκες μας»

Αυξημένες ανάγκες επικαλείται η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή, αιτούμενη και περισσότερα χρήματα για να τις καλύψει.

Για τη μεγάλη της κόρη υποστηρίζει: Προετοιμάζεται για να φύγει, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για τις ΗΠΑ προκειμένου να σπουδάσει. Εχει γίνει δεκτή, με τη διαδικασία της προεπιλογής, από μεγάλο πανεπιστήμιο και χρειάζεται να καταβληθούν τα υψηλά ποσά των εγγυήσεων και των διδάκτρων. Από το Σεπτέμβρη τα έξοδα της θα είναι ακόμα περισσότερα καθώς θα ζει μόνη της στην Αμερική, θα πρέπει να συντηρεί το σπίτι της, να τρέφεται και να μετακινείται.

Για τη μικρή της κόρη υποστηρίζει: Σε δύο χρόνια θα φύγει κι εκείνη για σπουδές στο εξωτερικό και προετοιμάζεται με εντατικά φροντιστήρια. Ηδη, ειδικοί σύμβουλοι τη βοηθούν στον επαγγελματικό της προσανατολισμό και στην επιλογή του σωστού Πανεπιστημίου.

Ενα νέο έξοδο που προβάλει στην αγωγή διατροφής είναι η ανάγκη για φύλαξη του σπιτιού όπου διαμένει η οικογένεια στη Γλυφάδα. Προέκυψε -υποστηρίζει η ενάγουσα- μετά τον εφιάλτη που έζησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους, την ώρα που κοιμόντουσαν, αρπάζοντας μετρητά και κοσμήματα.

Η πρώην κυρία Κούστα ευελπιστεί ότι και το νέο δικαστήριο θα καταλήξει στο σκεπτικό του προηγούμενου, το οποίο αναγνώρισε αφενός υπαιτιότητα για το χωρισμό στον εφοπλιστή (άρα υποχρέωση του να τις πληρώνει διατροφή), αφετέρου την ανάγκη τα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν όπως πριν από το χωρισμό των γονιών τους. Οπως ανέφερε η απόφαση:

«Οι διάδικοι, πριν από τη διάσπαση του γάμου τους, ζούσαν με τα τέκνα τους μία πολυτελή και ιδιαίτερα δαπανηρή ζωή, ανάλογη των οικονομικών δυνατοτήτων τους. Ο εναγόμενος (Γ.Κούστας) διέκοψε τη συμβίωση όταν αποχώρησε από τη συζυγική οικία, χωρίς να υπάρχει εύλογη αιτία».

Πάντως τότε, το δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν πρέπει να βαρύνουν τον Γιάννη Κούστα όλα τα έξοδα για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών τους. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, η Σοφία Γιαννικοπούλου είναι σε θέση να εργαστεί και να εισφέρει οικονομικά στην ανατροφή των παιδιών της και στη συντήρηση των δύο ακινήτων που της αναγνωρίστηκαν ως κύρια κατοικία (στη Γλυφάδα) και ως εξοχική κατοικία (στο Λαγονήσι).

Οπως ανέφερε η απόφαση: «Κατά τους ισχυρισμούς της Σοφίας Γιαννικοπούλου, η ίδια ήταν διευθύντρια και οργάνωνε όλες τις εκδηλώσεις στην εταιρεία Danaos Corporation. Επομένως, έχει τη δυνατότητα να εργαστεί, είτε ως διακοσμήτρια είτε σε δημόσιες σχέσεις καθότι είναι ιδιαίτερα έμπειρη, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της. Επιπλέον, είναι υγιής και σε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο της ζωής της, καθότι γεννήθηκε το 1964. Επίσης, με τις γνωριμίες στον ελληνικό και διεθνή επιχειρηματικό κόσμο που ισχυρίζεται ότι διαθέτει, δύναται να αναλάβει έργα εσωτερικής διακόσμησης και διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων που μπορούν να της αποφέρουν μηνιαίο εισόδημα 1.200 ευρώ κατά μέσο όρο».

Γιάννης Κούστας,
Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα. Στο μέσον η κορούλα τους
Γιάννης Κούστας - Δήμητρα Μέρμηγκα
Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα
δήμητρα μέρμηγκα
Η Δήμητρα Μέρμηγκα στο Grand Hotel Quisisana στο Capri
δήμητρα μέρμηγκα Κούστας
Η Δήμητρα Μέρμηγκα στην παραλία Faraglioni στο Capri
Η Δήμητρα Μέρμηγκα με πόζα ντίβας στο Capri
Η Δήμητρα Μέρμηγκα με πόζα ντίβας στο Capri
δήμητρα μέρμηγκα
Η Δήμητρα Μέρμηγκα με μαγιό στο ξενοδοχείο Cala di Volpe
Ο Γιάννης Κούστας και η σύντροφός του Δήμητρα Μέρμηγκα σε ένα από τα ταξίδια τους
Δήμητρα Μέρμηγκα
Δήμητρα Μέρμηγκα
Δήμητρα Μέρμηγκα
Δήμητρα ΜέρμηγκαΣΧΟΛΙΑ