ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Folli Follie: Τι απαντά η FF Opsco σε δημοσιεύματα για την αποζημίωση ομολογιούχων και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων
«Πράξαμε τα δέοντα». Αυτή είναι σε αδρές γραμμές η άποψη που εκφράζεται από πηγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την κίνηση της εποπτικής Αρχής να αποστείλει μόνο τα διοικητικά πρόστιμα στη Δικαιοσύνη.
Με βάση τα όσα αναφέρουν πηγές της εποπτικής Αρχής, η κίνησή τους αυτή συνιστά… μηνυτήρια αναφορά, καθώς στις περιπτώσεις των εννέα εμπλεκομένων προσώπων και της ίδιας της εταιρείας υπάρχει συγκεκριμένο νομικό οπλοστάσιο πάνω στο οποίο βασίζονται οι ποινές.
Πέραν τούτων, πηγές της Κεφαλαιαγοράς λένε ότι διαβίβασαν το υλικό των διοικητικών προστίμων προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου που αυτό επιτάσσει.
Προσθέτουν ακόμη ότι η εποπτική Αρχή βοηθάει, αλλά και θα βοηθήσει περαιτέρω αν χρειαστεί, τον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.
Τουλάχιστον μέχρι αυτήν τη στιγμή, κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνεται στους φακέλους που πήγαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και, ως εκ τούτου, μένει αδιευκρίνιστο το αν και κατά πόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητάει την ποινική δίωξη όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στους οποίους επέβαλε τα πρόστιμα.
Το εκπληκτικό είναι ότι, με βάση τις κινήσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι Αρχές της Κεφαλαιαγοράς, τα στοιχεία δεν έχουν φτάσει ακόμα στον οικονομικό εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Δραγάτσης θα παραλάβει το υλικό που τώρα βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από δική του παρέμβαση.
Άγνωστο επίσης παραμένει και το γεγονός αν ενημερώθηκε ή όχι ο οικονομικός εισαγγελέας από τις εποπτικές Αρχές για την αποστολή των φακέλων προς το Πρωτοδικείο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πόντιος Πιλάτος» η Κεφαλαιαγορά: Δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά για τη Folli Follie
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης επιβεβαίωση του mononews: Ο Δημήτρης Κουβάτσος (από τη Siemens) Διευθυντής Αναδιάρθρωσης στη Folli Follie
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AstraZeneca: Το στοίχημα των 80 δισ., οι νέοι βιοδείκτες και τα μόρια «game changers» για την παχυσαρκία
- Οι δημοφιλείς και ο κυρίαρχος ΚΜ, τα βραβεία της Eurobank, ο κόλακας του πρωθυπουργού, ο σάλος με γαλάζια βουλευτίνα και το μπρα ντε φερ Αντώνη – Σταύρου
- Χρηματιστήριο: Αναταράξεις από το πετρέλαιο στα 100 δολ. και τα δάνεια «κατσαρίδες» – Τι καθορίζει την επενδυτική στρατηγική πια
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη – Γιατί θα κάνει εκλογές το 2027, τα νέα μέτρα και η σταθερότητα που περνάει μέσα από την αυτοδυναμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.