• Ροή Ειδήσεων

    Euromedica: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Θωμά Λιακουνάκου


    Απολυτα νόμιμη είναι η μεταβίβαση των Δανείων της Euromerida στο fund Farallon Capital. Λιγο νωρίτερα απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει η AXON Holdings, συμφερόντων του Θωμά Λιακουνάκου, κατά της μεταβίβασης των “κόκκινων” δανείων της Euromedica από την Εθνική, την Alpha Bank και τη Eurobank στη Farallon Capital, συνολικής αξίας 184 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, η μεταβίβαση των δανείων στο fund θεωρείται νόμιμη.

    Ο κ. Λιακουνάκος είχε ανακοινώσει στη γενική συνέλευση των μετόχων της Axon ότι έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβίβαση δανειακών και πιστωτικών συμβάσεων της εταιρείας έως τη συζήτηση στη δικάσιμο. Με τον τρόπο αυτό ο βασικός μέτοχος της εταιρείας επιχειρούσε να εμποδίσει την πώληση των δανείων, ανακοινώνοντας επίσης ότι έχει προσφύγει και κατά της συνολικής διαδικασίας.

    Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό fund ήταν ο μόνος επενδυτής στο διαγωνισμό που έτρεξε πέρυσι η Deutsche Bank του Λονδίνου για την πώληση των δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης για λογαριασμό των τραπεζών Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank. Η Πειραιώς επέλεξε να κρατήσει τα δάνεια και παράλληλα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να τεθεί η Euromedica σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.



    ΣΧΟΛΙΑ