• Ροή Ειδήσεων

    ΕΤΑΔ: Ποια Ξενία πωλούνται στις 10 Μαΐου


    Τρία Ξενία (Χίου, Κομοτηνής και Έδεσσας) μπαίνουν στις 10 Μαΐου σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για την πώληση ή μίσθωση ακινήτων του Δημοσίου. Όπως ανακοίνωσε η ΕΤΑΔ, οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων.

    Σήμερα, στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ βρίσκονται 26 Ξενία. Από αυτά, τα επτά είναι μισθωμένα, τα έξι είναι «δεσμευμένα» με προηγούμενες αποφάσεις της εταιρείας και τα 13 είναι ελεύθερα προς αξιοποίηση. Τα ελεύθερα ακίνητα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες προτεραιότητας: η πρώτη περιλαμβάνει τα Ξενία Χίου, Έδεσσας, Κομοτηνής, Καστανιάς και Βυτίνας. Η δεύτερη τα Ξενία Άνδρου, Αρχαίας Ολυμπίας, Θάσου, Καλεντζίου Αχαΐας, Καρτερού Ηρακλείου, Κοζάνης, Πλαταμώνα και Τσαγκαράδας Πηλίου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω e-auction (ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία) και θα αφορά τη μίσθωσή τους για διάστημα έως 49 χρόνια.

    Στην ομάδα ακινήτων που θα διατεθούν με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 10 Μαΐου ξεχωρίζουν:

    • Το Ξενία Χίου. Κατασκευάστηκε το 1958 και έχει δυναμικότητα 50 κλινών. Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της πόλης της Χίου, κοντά στην παραλία Μπέλα Βίστα. Ενδείκνυται για τη μετατροπή σε boutique hotel λόγω της εξαιρετικής θέσης του. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτήριο δυναμικότητας 22 δίκλινων δωματίων και έξι μονόκλινων, που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο, ενώ από το 1989 έως το 2011, ως Λέσχη Αξιωματικών. Μετά ήταν για πολύ χρόνια εγκαταλειμμένο και από πέρυσι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης.
    • Το Ξενία Εδεσσας. Κατασκευάστηκε το 1963 με αρχιτέκτονα τον Ιάσονα Ρίζο, (προσθήκες το 1998) και έχει δυναμικότητα 74 κλινών. Βρίσκεται στην περιοχή «Παράδεισος» της Εδεσσας, κοντά σε μεγάλο αριθμό αξιοθέατων. Διαθέτει υπόλοιπο δόμησης (βρίσκεται σε οικόπεδο 7,9 στρεμ.).
    • Το Ξενία Κομοτηνής. Κατασκευάστηκε το 1965 με αρχιτέκτονα τον Διονύσιο Ζήβα και βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αποτελείται από δύο πτέρυγες και έχει δυναμικότητα 46 κλινών. Βρίσκεται σε οικόπεδο 18 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα να έχει σημαντικό υπόλοιπο δόμησης. Στην πόλη υπάρχει έλλειψη ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών.

    Επίσης, από τα υπόλοιπα ακίνητα που θα πωληθούν στις 10 Μαϊου ξεχωρίζουν: διώροφο νεοκλασικό στην οδό Πατρέων στην Πάτρα, δύο τουριστικά περίπτερα στους Δελφούς (στον Αγιο Λουκά και στην Κασταλία Πηγή), διαμερίσματα στην περιοχή Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, οκτώ διαμερίσματα και δύο μαγαζιά σε πολυκατοικία στην οδό Μιλτιάδου στο Μαρούσι και κτίριο με 23 διαμερίσματα κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ Καλλιθέας, στην οδό Μαλέα.

    «Η ΕΤΑΔ, διαθέτοντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία, έχει διενεργήσει έως σήμερα, είτε για ακίνητα του χαρτοφυλακίου της είτε για ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, δεκάδες ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς e-auction, εξασφαλίζοντας έσοδα άνω των 60 εκατ. ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΛΘ: Εντυπωσιακή αύξηση 136,8% στα καθαρά κέρδη το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας στόλος από τάνκερ αποθηκεύει πετρέλαιο εν όψει «καταιγίδας»



    ΣΧΟΛΙΑ