• Ροή Ειδήσεων

    Δείτε ποιος λαός δεν έχει χρόνο να φάει πρωινό

    • NewsRoom


    Το 35% των Κινέζων δεν τρώνε πρωινό σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με έρευνα της Κινεζικής Εταιρίας Διατροφής. Στην έρευνα, που διεξήχθη φέτος τον Μάιο και τον Ιούνιο, συμμετείχαν Κινέζοι ηλικίας 18 ετών και άνω από 31 περιοχές της χώρας.

    Περίπου το 11% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι συχνά παραλείπει το πρώτο γεύμα της ημέρας, με το 1% να απαντά ότι ποτέ δεν τρώει το πρωί.

    Ο βασικός λόγος -49% των ερωτηθέντων – είναι «ο περιορισμένος χρόνος το πρωί», ενώ το 17% δήλωσε ότι «δεν έχει όρεξη» ή «δεν είναι συνηθισμένο στο να τρώει πρωινό». Το 9%, πιστεύει ότι το «πρωινό δεν είναι απαραίτητο», σύμφωνα με την έρευνα.

    Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι συνήθως προτιμούν για το πρωινό τους δημητριακά και ριζώδη λαχανικά παρά γαλακτοκομικά προϊόντα ή φρούτα. Περίπου το 81% δήλωσαν ότι χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για το πρωινό τους ενώ το 42% μόλις ένα 10λεπτο, σύμφωνα με την έρευνα.

    Η έρευνα σημειώνει, ωστόσο, ότι η ανεπαρκής πρόσληψη ενέργειας, φυτικών ινών και βιταμινών στο πρωινό δεν μπορεί να αντισταθμιστεί πλήρως από το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.



    ΣΧΟΛΙΑ