• Ροή Ειδήσεων

    Πρώην πράκτορες της CIA: “Νομίζουμε πως βρήκαμε θαλάσσιο θησαυρό του Εσκομπάρ!”(video)

    • NewsRoom


    «Ευρήματα από μέταλλο» ανακάλυψαν οι πρώην πράκτορες της CIA,ένα σημαντικό στοιχείο ώστε να οδηγηθούν κοντά στον κρυμμένο θαλάσσιο θησαυρό του θρυλικού ναρκοβαρώνου, Πάμπλο Εσκομπάρ.

    Οι κυνηγοί θησαυρών φαίνεται ότι έχουν κάνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε έναν θησαυρό που είχε στην κατοχή του ο Πάμπλο Εσκομπάρ, καθώς εντόπισαν ένα από τα υποβρύχιά του.

    Ο περιβόητος «βασιλιάς» του Καρτέλ του Μεδεγίν και “βραχνάς” της τότε κολομβιανής αστυνομίας έβγαζε εκατομμύρια δολάρια ανά εβδομάδα τη δεκαετία του ’80 τροφοδοτώντας το 80% της κοκαΐνης στις ΗΠΑ. Τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών διακινούνταν από την Κολομβία στο Πουέρτο Ρίκο κάτω από τη θάλασσα, προτού αρχίσουν να μεταφέρονται στο Μαϊάμι με ταχύπλοα.

    Τώρα ένα από τα υποβρύχια του Εσκομπάρ βρέθηκε από πρώην δύτες της CIA οι οποίοι έχουν «επιστρατευτεί» για να εξερευνήσουν τη μυστική τοποθεσία στο κυνήγι των δισεκατομμυρίων του θρυλικού narco!

    Στην εκπομπή “Finding Escobar’s Millions” του Discovery οι Laux και Smith ηγούνται μίας ερευνητικής ομάδας στην Κολομβία, ώστε να ανακαλήψουν τον κρυμμένο θησαυρό του Εσκομπάρ, σε χρήματα, ράβδους χρυσού, όπλα και κοσμήματα

    Οι πρώην πράκτορες της CIA, Doug Laux και Ben Smith μςτά από βαθειές βουτιές στη θάλασσα για τυχόν ευρήματα του θησαυρού, μίλησαν με άνδρες και γυναίκες που συνήθιζαν να φορτώνουν κόκα στα σκάφη.

    «Η δουλειά μου στην Υπηρεσία ήταν να βρίσκω ανθρώπους, κακοποιούς. Εδώ έχεις περίπου το ίδιο σενάριο, αν κάποιος κρατούσε κάτι μυστικό και στο σκοτάδι, εγώ και ο Ben φτάνουμε εκεί για να ρίξουμε φως», δήλωσε ο Laux.

    Συγκεκριμένα, ο Εσκομπάρ χρησιμοποιούσε τα υποβρύχια (στα οποία μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνης) για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις διακίνησης και συνάμα να τον βοηθούν να διαφεύγει από τις Αρχές.

    Το βίντεο «Diving For The Wreck of Escobar’s Submarine» αναρτήθηκε τον περασμένο μήνα στο κανάλι του Discovery UK στο YouTube και δείχνει τους δύο άνδρες να οδηγούνται από έναν ντόπιο στην τοποθεσία, όπου βρίσκεται το ναυάγιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Μάσκα από χρυσό: Το νέο hot trend δεν είναι πολυτέλεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Επιστρέφει με νέα εκπομπή η Τζένη Μπαλατσινού!

     



    ΣΧΟΛΙΑ