• Ροή Ειδήσεων

    Αποχωρεί από την Folli-Follie και ο άνθρωπος που έστησε την εμπορία ρούχων & αθλητικών

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Άλλο ένα σημαντικό πλήγμα πρόκειται να δεχθεί η Folli Follie στην καρδιά της εμπορικής της δραστηριότητας αν, όπως φημολογείται, διακοπεί η συνεργασία της με τον Παύλο Καλαμαρίδη, στον οποίο ουσιαστικά οφείλεται η ανάπτυξη και επιτυχία του τμήματος ρούχων μόδας και αθλητικών ειδών. Πρόκειται για το  στέλεχος  (Commercial Director, Activewear, Fashion Business Unit, Όμιλος FF Group) που ανέπτυξε και κράτησε τη Nike στην Ελλάδα αρχικά από την Elmec και κατόπιν από την Folli Follie και μάλιστα με νύχια και με δόντια τους τελευταίους μήνες στην Folli, που ακόμα και σήμερα εισπράττει από την εμπορία των αθλητικών ειδών του αμερικανικού κολοσσού. Όμως η Nike δεν ανανέωσε τα συμβόλαια της, πώς θα μπορούσε άλλωστε, και μόλις εκπνεύσουν παίρνει διαζύγιο από την καταχρεωμένη επιχείρηση.

    «Η αποχώρηση του, ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ, Καλαμαρίδη ισοδυναμεί με ταφόπλακα για το τμήμα ρούχων και αθλητικών», σημειώνουν ορισμένοι από τους γνωρίζοντες καλά την ελληνική αγορά.

    Πράγματι από τα οικονομικά στοιχεία που έχουν έρθει μέχρι στιγμής στην επιφάνεια για την Folli Follie φαίνεται ότι τελικά το μοναδικό κερδοφόρο κομμάτι της επιχείρησης ήταν το συγκεκριμένο.

    Η συμβολή του Π. Καλαμαρίδη λέγεται πως ήταν καθοριστική αφού με δική του πρωτοβουλία, ενέργειες και επαφές η Folli Follie απέκτησε το δικαίωμα αντιπροσώπευσης πολλών διεθνώς καταξιωμένων οίκων του εξωτερικού, για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

    Επίσης είναι δημιουργός του δικτύου λιανικής και ο εμπνευστής των περίπου 20 καταστημάτων μόδας Collective, των καταστημάτων kix τα οποία ήταν τα πρώτα sneaker concept stores που εμφανίστηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων και των εξειδικευμένων καταστημάτων αθλητικών ειδών Sport Loft.

    Θεωρείται λοιπόν, ότι ακόμα και στην περίπτωση που προχωρήσει τελικά το πλάνο αναδιάρθρωσης της Folli Follie, μπορεί να οδηγηθεί σύντομα σε αποτυχία, αν δεν διαθέτει πλέον έμπειρους και ικανούς εμπορικούς σύμβουλους του κλάδου.

    «Είναι αδιανόητο μια καθαρά εμπορική εταιρεία, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, να ισχυρίζεται ότι θα τα ξεπεράσει έχοντας απολέσει όλους τους εξειδικευμένους συνεργάτες της σε εμπορικά θέματα, ικανούς να διαχειρίζονται μεγάλα σήματα με υψηλές απαιτήσεις όπως Nike, Calvin Klein, Guess, Converse, UGG, Ted Baker, Scotch & Soda, Samsonite κ.λ.π» αναφέρουν στο mononews πηγές της αγοράς.

    Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Απρίλιου έγινε γνωστή και η αποχώρηση του Δημήτρη Κουβάτσου, του Διευθυντή Αναδιάρθρωσης της Folli Follie.

    Ο Δ. Κουβάτσος θεωρείται από την αγορά το μόνον στέλεχος της καταρρέουσας εισηγμένης που ανέλαβε μετά την κρίση και κατάφερε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη τόσο των ομολογιούχων όσο και των υπολοίπων πιστωτών ενώ ήταν εκείνος που μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις υπηρεσίες της Deloitte και να κρατήσει τις ταμειακές ροές σε επίπεδα ικανά να εξυπηρετούν μισθοδοσία και τρέχουσες υποχρεώσεις.

    Η αποχώρηση Κουβάτσου τότε και η φημολογούμενη αποχώρηση Καλαμαρίδη τώρα ερμηνεύεται από πολλούς ως ένδειξη πως έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες…

    Yπενθυμίζεται πως ένα μήνα πριν τον Κουβάτσο, αντίο είπε στην Folli Follie και η διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού (HR) Νανά Βλάχου, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες αποχωρήσεις και από το διοικητικό συμβούλιο και από κρίσιμες διευθύνσεις του παραπαίοντος ομίλου.



    ΣΧΟΛΙΑ