• Business

    Πού γιόρτασε τα “μαύρα γενέθλια” της Folli ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Ο επικός διάλογος με επενδυτή 

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Η ώρα ήταν 15:15 το μεσημέρι του Σαββάτου. Οικογένειες και παρέες είχαν βγει για βόλτα στην Κηφισιά. Η κίνηση ήταν μεγάλη και τα εστιατόρια γεμάτα. Για πολλούς η 4η Μαΐου ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Όμως για κάποιους άλλους ήταν μια σημαδιακή ημέρα. Ακριβώς ένα χρόνο πριν αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο που “χτύπησε”  ποτέ το ελληνικό χρηματιστήριο. Ένα αμερικάνικο fund αποκάλυψε ότι μια από τις καλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα η Folli Follie είναι μια εταιρία απάτη.  Ψεύτικοι ισολογισμοί, ψεύτικα νούμερα, ψεύτικα extre τραπεζών.  Μια εταιρία – πυραμίδα που στηριζόταν σε ψεύτικα νούμερα. Ήδη έχουν ασκηθεί οι πρώτες ποινικές διώξεις ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα 13 τέως και νυν στελεχών της FF. Ταυτόχρονα έχουν παγώσει λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία. 

    Από εκείνη την ημέρα έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος. Σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου αλλά και σε αρκετές αφρικανικές χώρες οι υπεύθυνοι ήδη θα είχαν τιμωρηθεί. Στην Ελλάδα όμως; 

    Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο Σάββατο 4 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα πολλά media μεταξύ αυτών και το mononews.gr δημοσιεύουν ρεπορτάζ για την … μαύρη επέτειο της FF και μάλιστα δημοσιεύουν και πληροφορίες περί άσκησης νέων ποινικών διώξεων εναντίον της τέως διοίκησης της Folli Follie και για την ακρίβεια της οικογένειας Κουτσολιούτσου που “φέρεται” να είναι υπεύθυνη για το στήσιμο της αμαρτωλής εταιρίας. 

    Η εντυπωσιακή εμφάνιση 

    Στις 15,15 το μεσημέρι ο βασικός μέτοχος και έως πριν από λίγους μήνες διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie (FF) κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο hot στέκι της Κηφισιάς στο Ι Frati.  Παραγγέλνει με την παρέα του κρασιά και φαγητά. Οι θαμώνες του συγκεκριμένου resto μένουν έκπληκτοι. Άπαντες αναρωτιούνται. “Μα καλά δεν καταλαβαίνει τίποτα ο συγκεκριμένος τέως επιχειρηματίας”; “Επιτέλους ποιοι τον καλύπτουν”  ρωτάει ο ένας τον άλλο, στις παρέες; Οι απαντήσεις που δίνονται είναι θεωρητικές.  Κάποιος αναφέρει έναν υπουργό, ένας άλλος μιλάει για μια ισχυρή δικηγόρο σύζυγο τέως υπουργού της κυβέρνησης. 

    Οι ώρες κυλούν και ο τέως CEO διασκεδάζει ανέμελος. 

    Ξαφνικά και ενώ έχει βραδιάσει τον πλησιάζει ένας θαμώνας -μικρομέτοχος της Folli Follie και ξεκινάει, σε απόλυτα πολιτισμένη ατμόσφαιρα, ο εξής διάλογος: 

    Μικρομέτοχος: Καλησπέρα σας κ. Κουτσολιούτσε. Το ξέρετε οτι είχα αγοράσει μετοχές της FF στα 14 ευρώ και τώρα αυτά τα λεφτά έχουν χαθεί. 

    Κουτσολιούτσος: Σας καταλαβαίνω όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. 

    Μικρομέτοχος: Ναι αλλά εγώ έχασα μια ολόκληρη περιουσία για τα δικά μου δεδομένα. Έχασα 50.000 ευρώ

    Κουτσολιούτσος: Και πολλοί μέτοχοι τραπεζών έχασαν. Όμως για τους τραπεζίτες δεν μιλάει κανένας γιατί τους προστατεύουν. Εάν θέλετε όμως σας δίνω το τηλέφωνό μου να μιλήσουμε από Δευτέρα. Κάντε μου και μία αναπάντητη κλήση για να σιγουρευτούμε

    Μικρομέτοχος (αφού πήρε το νούμερο του τηλεφώνου του τέως CEO): Σας ευχαριστώ πολύ

    Και κάπου εδώ τελείωσε ο διάλογος μεταξύ των δύο. Ο ψύχραιμος Τζώρτζης αφού ολοκλήρωσε 9 ανέμελες ώρες στο hot στέκι της Κηφισιάς αποχώρησε μάλλον ικανοποιημένος. 

    Με την συνοδεία περιπολικού που τον παρακολουθεί σε κάθε του βήμα. 

    Άλλη μια … δύσκολη ημέρα είχε περάσει. Με ωραία φαγητά,  κρασιά και ουίσκι. Μάλιστα κάποιοι από τους θαμώνες του I Frati του ευχήθηκαν μεταξύ αστείου και σοβαρού: “Χρόνια πολλά Τζώρτζη”!!!



    ΣΧΟΛΙΑ