ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Amgen ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, σηματοδοτώντας τη δεύτερη αύξηση των εκτιμήσεών της μέσα στο 2025.
Η βιοτεχνολογική εταιρεία αναμένει πλέον προσαρμοσμένα κέρδη έως 21,40 δολάρια ανά μετοχή, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης των 21,30 δολαρίων, ενώ τα έσοδα προβλέπονται έως 36,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι νέες εκτιμήσεις λαμβάνουν υπόψη τους ισχύοντες δασμούς, χωρίς όμως να περιλαμβάνουν πιθανούς μελλοντικούς φόρους ή αλλαγές στις τιμές.
Η θετική απόδοση του τρίτου τριμήνου οφείλεται κυρίως στην επιτυχία νέων φαρμάκων όπως τα Pavblu και Wezlana, καθώς και στην ισχυρή ζήτηση για το φάρμακο μείωσης χοληστερίνης Repatha. Παράλληλα, η εταιρεία κατέγραψε απομείωση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για το φάρμακο Otezla, λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων τιμών με την αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος Medicare.
Πρόκειται για πρόσθετη απομείωση, μετά από αυτή των 800 εκατομμυρίων που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους, εξαιτίας των ρυθμίσεων του Inflation Reduction Act για τη μείωση του κόστους των φαρμάκων στις ΗΠΑ.
Η Amgen δήλωσε ότι αναμένει πρόσθετες πιέσεις στις τιμές του Otezla, αλλά παραμένει αισιόδοξη χάρη στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της. Παράλληλα, ενισχύει τις επενδύσεις της στην εγχώρια παραγωγή και προσφέρει εκπτώσεις στο Repatha, σε ευθυγράμμιση με τις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης.
Η εταιρεία εστιάζει επίσης στην ανάπτυξη του πειραματικού φαρμάκου MariTide για την παχυσαρκία, που βρίσκεται σε έξι κλινικές δοκιμές Φάσης 3, επιδιώκοντας να αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων από λήξεις πατεντών.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Amgen σημείωσε άνοδο 2,5% στη μετασυνεδριακή διαπραγμάτευση, έχοντας συνολική αύξηση 14% από την αρχή του έτους, έναντι 15% του δείκτη S&P 500.
Διαβάστε επίσης
Ισραήλ: Παραλαβή μιας ακόμη σορού ομήρου από τη Γάζα
Πετρέλαιο: Πτώση λόγω ενίσχυσης του δολαρίου καθώς η αγορά αξιολογεί το ενδεχόμενο υπερπροσφοράς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.