• Ροή Ειδήσεων

    Amber Valletta: Από το modelling και τον εθισμό στην υποκριτική και τις επιχειρήσεις

    Αμπερ-Βαλετα

    Amber Valletta


    Έχοντας κληρονομήσει τον τίτλο του supermodel, η Amber Valletta είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα της γενιάς της, που όμως εγκατέλειψε τη βιομηχανία της μόδας προκειμένου να καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα του εθισμού της. Πλέον, η Amber έχει κάνει δυναμικό comeback στην καριέρα της, ενώ εργάζεται και ως πρέσβειρα για νεαρά μοντέλα.

    Η ίδια ανακαλύφθηκε σε ηλικία 17 ετών και έγινε μέρος μιας ομάδας μοντέλων που ακολούθησαν τα βήματα θρυλικών supermodel, όπως της Naomi Campbell και της Linda Evangelista. Μαζί με τις Kate Moss και Shalom Harlow, με τις οποίες παρουσίαζε το 1995 και το 1996 την εκπομπή House of Style του MTV, η Valletta έφερε μία νέα πνοή στη μόδα.

    «Η Amber θα μείνει στην ιστορία -αν και η ίδια θα αντιστεκόταν στην ταμπέλα αυτή- ως μία από τις σπουδαιότερες καλλονές της “χρυσής” εποχής της μόδας», δήλωσε ο Tim Blanks του Business of Fashion.

    Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Valletta εμφανίστηκε 13 φορές στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue, εκ των οποίων η μία σε ηλικία 18 ετών. Επιπλέον, έχει κοσμήσει τα εξώφυλλα των Harper’s Bazaar, i-D, Interview και Elle.

    αμπερ-βαλετα
    Η Amber Valletta στο πρώτο της εξώφυλλο στην αμερικανική Vogue το 1993

    Το 2000 ήταν η χρονιά που η Valletta αποφάσισε να αφήσει πίσω της το modelling και να κυνηγήσει την ηθοποιία στη μικρή, αλλά και τη μεγάλη οθόνη. Αποτελεί χωρίς αμφιβολία το μοντέλο με την πιο επιτυχημένη καριέρα στην υποκριτική, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Revenge, Legends και τη ρομαντική κωμωδία Hitch.

    Η Amber Valletta ξεκίνησε το 2014 την κοινωνικά συνειδητοποιημένη ηλεκτρονική πλατφόρμα εμπορίου Master & Muse.

    Αμπερ-Βαλετα
    Amber Valletta

    «Παρατήρησα μία αποσύνδεση στη βιομηχανία μεταξύ της παραγωγής προϊόντων -όχι μόνο υπεύθυνα προς το περιβάλλον, αλλά και προς τους ανθρώπους- και της δίκαιης πληρωμής», δήλωσε η ίδια εκείνη την εποχή.

    Νηφάλια από την ηλικία των 25, η Valletta είναι υπέρμαχος της ανάγκης για μία καλύτερη υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Emma Watson: Η «Ερμιόνη» μάχεται για μια βιώσιμη βιομηχανία μόδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η Anna Wintour «άλωσε» το Βατικανό και η έκθεση-ορόσημο στο Met της Ν. Υόρκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Drake: Μόδα και μουσική, δύο σε ένα!



    ΣΧΟΛΙΑ