• Ροή Ειδήσεων

    Η αλβανική αστυνομία σκότωσε τον Έλληνα Κωνσταντίνο Κατσίφα, που ύψωσε την ελληνική σημαία στην Αλβανία

    • NewsRoom


    Νεκρός είναι σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος την Κυριακή πυροβόλησε κατά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτι, στην Αλβανία, όταν αυτοί κατέβασαν την ελληνική σημαία που ανήρτησε.

    Σύμφωνα με το syri.net, ο 35χρονος ομογενής εντοπίστηκε από τις ειδικές δυνάμεις, οι οποίες τον καταδίωξαν μετά το περιστατικό, στην ορεινή πλευρά του χωριού Βουλιάρατη. Όπως αναφέρουν, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να παραδώσει το όπλο του και να παραδοθεί ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε αλλά άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι πυροβολισμοί έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν και ο 35χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

    Το περιστατικό συνέβη στις 10 το πρωί. Στο χωριό είχαν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις στα νεκροταφεία Ελλήνων πεσόντων, επ’ αφορμή της 28ης Οκτωβρίου. Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε πάει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να είχε βάλει πολλές σημαίες στο χωριό, ενώ κατά την εκδοχή που προβάλλεται τις τελευταίες ώρες από τα αλβανικά ΜΜΕ «η συμπεριφορά του ήταν προκλητική» και κάτοικοι του χωριού κάλεσαν την αστυνομία επειδή «γέμισε το χωριό με ελληνικές σημαίες».

    Η αλβανική αστυνομία πήγε στο χωριό και εντόπισε τον 35χονο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αλβανία, ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα και στη συνέχεια να τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων “Rinea” και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

    Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν καλώντας τον να παραιτηθεί. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες βρήκε καταφύγιο σε μια αποθήκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και τελικά, σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, ο οποίος φέρεται ότι πριν πεθάνει φώναξε «ζήτω η Ελλάδα».

    Σημειώνεται ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που να αφορά αναλυτικά τις συνθήκες που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα ούτε από την Αλβανική, ούτε από την ελληνική πλευρά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλβανία: Η αστυνομία κατέβασε την ελληνική σημαία που ύψωσε ομογενής και αυτός απάντησε με πυροβολισμούς



    ΣΧΟΛΙΑ