• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Alexandre de Rothschild: Ο πρίγκηπας διάδοχος στέφεται βασιλιάς της τραπεζικής δυναστείας

    • Bloomberg


    Η Rothschild & Co. επέλεξε τον Alexandre de Rothschild για να διαδεχθεί τον πατέρα του στο κορυφαίο εκτελεστικό πόστο της επενδυτικής τράπεζας, μία διαδοχή που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό και φέρνει στο τιμόνι της τράπεζας την έβδομη γενιά της οικογένειας. 

    Ο νεότερος Rothschild παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον 75χρονο πατέρα του, David de Rothschild, ο οποίος θα αναλάβει πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 17 Μαΐου. Ο Alexandre θα διορισθεί εκτελεστικός πρόεδρος της Rothschild & Co. Gestion, managing partner της Rothschild & Co.

    Ο 37χρονος Alexandre μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση πριν από δέκα χρόνια, για να επικεντρωθεί στον κλάδο της εμπορικής τραπεζικής, αφού εργάστηκε πρώτα για άλλες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις. Υπό τη διοίκηση του πατέρα του, η τράπεζα άλλαξε εταιρική διάρθρωση, συγχωνεύοντας τον γαλλικό και τον βρετανικό βραχίονά της στην Paris Orleans SA, μία εισηγμένη στο Παρίσι εταιρεία που μετονομάστηκε σε Rothschild & Co. το 2015. Το τελευταίο διάστημα, η τράπεζα προσπαθεί να επεκταθεί και στις ΗΠΑ.

     

     

    Σημειώνεται ότι τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες της για deals και χρηματοδοτήσεις ανήλθαν πέρυσι στα 1,18 δισ. ευρώ, χωρίς να σημειώσουν μεγάλη μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από το private banking παρουσίασαν αύξηση 40%, υποστηριζόμενα από την εξαγορά της Martin Maurel.



    ΣΧΟΛΙΑ