• Ροή Ειδήσεων

    Aegean Airlines: «Έπιασε» τα 300 εκατ. ευρώ το ομόλογο Βασιλάκη

    Aegean Βασιλάκης

    Ευτύχης Βασιλάκης. Αντιπρόεδρος Aegean Airlines


    Υψηλή είναι η ζήτηση τόσο από θεσμικούς όσο και από ιδιώτες επενδυτές για την επταετή ομολογιακή έκδοση της Αεροπορίας Αιγαίου (Aegean Airlines), μια ημέρα πριν το κλείσιμο της δημόσιας προσφοράς που ολοκληρώνεται στις 7 Μαρτίου 2019.

    Πληροφορίες μάλιστα, από πηγές που έχουν γνώση της διαδικασίας, αναφέρουν πως υπάρχει ήδη υπερκάλυψη, καθώς οι εγγραφές αγγίζουν το επίπεδο των 300 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως το κεφάλαιο που αναζητά η εταιρεία, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο Ευτύχης Βασιλάκης, ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ.

    Ως προς την τελική απόδοση, το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν, το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

    Σύμφωνα με την Aegean, το εύρος απόδοσης, το οποίο καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους, εντός του οποίου οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλλουν τις αιτήσεις κάλυψης, θα είναι από 3,50% έως 3,90%. Όπως είχε επισημάνει η εταιρεία, το Επιτόκιο δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής, έως 25 μονάδες βάσης.

    Με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των προσφερόμενων ομολογιών. Σε κάθε περίπτωση, το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης θα καθορισθούν εντός του ανακοινωθέντος εύρους της απόδοσης.

    Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση της πλήρους κάλυψης της έκδοσης, η οποία όπως φαίνεται θα επιτευχθεί, τα συνολικά κεφάλαια που θα αντληθούν μετά από την αφαίρεση των δαπανών (3,85 εκατ. ευρώ) θα διατεθούν:

    -Ποσοστό 75%, δηλαδή 147,1 εκατ. ευρώ περίπου, για τη χρηματοδότηση μέρους των προγραμματισμένων προκαταβολών, στο πλαίσιο της δεσμευτικής συμφωνίας με την Airbus. Από την οποία και θα αποκτηθούν 30 αεροσκάφη νέας γενειάς της οικογένειας A-320neo, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 12 αεροσκάφη.

    -Ποσοστό 14%, δηλαδή 27,5 εκατ. ευρώ περίπου, για τη χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο αυτό θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας αλλά και σύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλον τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού το ομίλου της Aegean (πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας).

    – Ποσοστό 11%, δηλαδή 21,6 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρείας για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται τυχών επιστροφές κεφαλαίου και διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα τα μυστικά για το επταετές ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ της Aegean Airlines

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean: Ξεκινούν αύριο οι εγγραφές για το 7ετές ομόλογο – Από 3,5%-3,9% το εύρος απόδοσης



    ΣΧΟΛΙΑ