ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θέλει οι ηγέτες της Ομάδας κρατών της G7 να δεσμευτούν σε ένα “Σχέδιο Μάρσαλ” για το κλίμα για να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να επιτύχουν την απανθρακοποίηση των οικονομιών τους, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα με την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.
Η πρώτη δια ζώσης σύνοδος κορυφής των ηγετών των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών εδώ και σχεδόν δύο χρόνια θα πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας και θα επικεντρώνεται στην ανάκαμψη από την πανδημία της COVID-19 και στην κλιματική αλλαγή.
Ο Τζόνσον θέλει οι χώρες της G7 να υποστηρίξουν μεγάλης κλίμακας σχέδια ανανεώσιμης ενέργειας ανά την Αφρική και σε τμήματα της Ασίας, κάτι που σύμφωνα με την Times θα είναι ανάλογο με το αμερικανικό Σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο βοήθησε στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αλλά το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών μέχρι στιγμής αντιστέκεται στην εκταμίευση χρημάτων για το σχέδιο πριν από την αναλυτική επισκόπηση δαπανών που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο, αναφέρει το δημοσίευμα.
Διαβάστε ακόμη:
Η μόνιμη τηλεργασία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του κλίματος
Αμείωτος ο ρυθμός απώλειας της βιοποικιλότητας
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσιάρας: «Προτεραιότητά μας να συνεχιστεί η κτηνοτροφία στην Ελλάδα»
- ΟΔΑΠ, Visa και Cardlink, a Worldline brand επεκτείνουν τη συνεργασία τους με νέα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους
- Συλλογική δύναμη: Η PARKSIDE φέρνει μαζί τον Arnold Schwarzenegger και τον Ralf Moeller για τη νέα καμπάνια DIY
- Austriacard: Μείωση λειτουργικής κερδοφορίας – Στα 163 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα κέρδη
