• Top Stories

    Αυστραλία: Μισό δισ. ζώα νεκρά από τις πυρκαγιές που μαστίζουν τη χώρα

    • NewsRoom


    Περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές τους τελευταίους δύο μήνες και οι θάνατοι αναμένεται να αυξηθούν.

    Περίπου 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά επηρεάστηκαν από την έναρξη των πυρκαγιών το Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδει το CNBC σύμφωνα με οικολόγους του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, οι οποίοι προσθέτουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος.

    Οι δασικές πυρκαγιές έχουν μετατρέψει τη νοτιοανατολική Αυστραλία σε έναν καμένο, αποκαλυπτικό εφιάλτη, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια καταστροφή που αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς οι θερινοί μήνες συνεχίζονται. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία, που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή, έχουν προκαλέσει πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει πάνω από 1.000 σπίτια, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων έως τώρα.

    Εικόνες στα social media δείχνουν κοάλα να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, σώματα νεκρών ζώων που βρίσκονται στο έδαφος και καγκουρό που απελπισμένα τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες. Σπαρακτικές εικόνες περιγράφονται στο Kangaroo Island, όπου κτηνοτρόφοι πυροβολούν και σκοτώνουν κάποια από τα πρόβατά τους, που τραυματίστηκαν σοβαρά από τις πυρκαγιές, προκειμένου να τα γλιτώσουν από τον αβάσταχτο πόνο που τα περιμένει.

    Ο πληθυσμός των κοάλα της Αυστραλίας, ο οποίος είναι ήδη ευάλωτος, καταστράφηκε ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το 30% των ειδών της περιοχής μπορεί να έχουν πεθάνει.

    Οι οικολόγοι εκτιμούν ότι περίπου 8.000 κοάλα έχασαν τη ζωή τους από τότε που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, καθώς τα αργοκίνητα ζώα δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις φλόγες.



    ΣΧΟΛΙΑ