ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) τις μάθαμε στην πανδημία της COVID-19 και μετά στην κακοκαιρία Daniel. Πλέον αναβαθμίζονται και επιστρατεύονται, για να εξυπηρετούν τους πολίτες όλης της χώρας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, που ετοίμασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οι 250 ΚΟΜΥ θα πηγαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη και ειδικά σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, βοηθώντας πλέον τους κατοίκους ολιστικά. Όχι μόνο στο κομμάτι της πρόληψης, αλλά και στο επιδημιολογικό κομμάτι.
Το νέο σχέδιο για τις ΚΟΜΥ
Το νέο σχέδιο παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ευρεία συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παρέστησαν οι κ.κ. Σκέρτσος και Μυλωνάκης και από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Την παρουσίαση έκανε η κα Αγαπηδάκη, που μελετά επισταμένως τις ανάγκες, που μπορεί να καλύψει στην επικράτεια η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), προτείνοντας βελτιώσεις και προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις. Κι όλα αυτά με στόχο την ίση πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.
Όπως, άλλωστε, προανήγγειλε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στη συνέντευξη τύπου για την αναβάθμιση των ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών): «Το 2025 θα είναι η χρονιά της Πρωτοβάθμιας, θα δείτε πολύ μεγάλες αλλαγές». Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών εντάσσονται και οι ΚΟΜΥ.
Έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, φαίνεται ότι πλέον οι ΚΟΜΥ καταρχάς θα ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό και ότι θα εξυπηρετούν, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, όλους όσοι έχουν από δύσκολη έως καθόλου πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Το μότο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι «να πηγαίνει και ο γιατρός στους πολίτες και όχι μόνο οι πολίτες στον γιατρό».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το νέο σχέδιο θα εφαρμοστεί στην αρχή πιλοτικά σε τρεις περιοχές της χώρας και η σκέψη είναι, αν όλα πάνε καλά, γρήγορα να επεκταθεί παντού.
ΠΗΓΗ healthstories
Διαβάστε επίσης
Κέντρα Υγείας: Τα ραντεβού με γιατρούς, η υποστήριξη των εφημεριών και οι προσλήψεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τέσσερις συλλήψεις για οπαδική βία μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στον Άγιο Δημήτριο – Βρέθηκαν σιδηρογροθιά, φυσίγγια και 300.000 ευρώ μετά από έρευνες σε σπίτια
- Το Ισραήλ σχεδιάζει να συνεχίσει τον πόλεμο κατά του Ιράν για ακόμα τρεις εβδομάδες
- Νέα πτήση επαναπατρισμού Αθήνα-Ντουμπάι από το ΥΠΕΞ για κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους
- WRC, Κένυα: Παρθενική νίκη Κατσούτα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.