• ΥΓΕΙΑ

    Βρετανία: Ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 60.000 τα ημερήσια κρούσματα – Ένας στους 50 κατοίκους έχει προσβληθεί

    • NewsRoom
    Βρετανία


    Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Τρίτη, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερες από 60.000 περιπτώσεις μόλυνσης της Covid-19 μέσα σε χρονικό διάστημα 24ωρών.

    Ειδικότερα, καταγράφηκαν 60.916 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ ανακοινώθηκε πως ακόμη 830 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, από τους 407 θανάτους που αναφέρθηκαν χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

    Η χώρα, που παρά την ταχύτερη έναρξη του εμβολιασμού από κάθε άλλη στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περισσότερο μολυσματική μετάλλαξη του ιού, τέθηκε από σήμερα, στο σύνολό της, σε κατάσταση νέου καθολικού lockdown, παρόμοιας αυστηρότητας με εκείνων του Μαρτίου, με εντολές για παραμονή στο σπίτι.

    «Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. «Γι αυτό το λόγο αν μπορούμε, πρέπει να μένουμε σπίτι».

    Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διατηρείται πάνω από 50.000 τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των τεστ που διεξάγονται στη Βρετανία έχει επίσης αυξηθεί μετά την κορύφωση του πρώτου κύματος πέρυσι.

    Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ένας στους 50 κατοίκους της Βρετανίας έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ το 23% όλων των κατοίκων άνω των 80 ετών έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Ο βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως στόχος είναι να πραγματοποιηθούν περίπου  14 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Δανία: Επιβάλλει νέους περιορισμούς λόγω των φόβων για τη μετάλλαξη του κορονοϊού

    Μαρκ Ρούτε: Δεν περιμέναμε τόσο νωρίς το εμβόλιο της Pfizer, περιμέναμε διαφορετικό – Η Ολλανδία δεν είναι τεχνικά έτοιμη

    Τουρκία: 14.494 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο



    ΣΧΟΛΙΑ