• ΥΓΕΙΑ

    Βασίλης Κικίλιας: Σε Covid-only μετατρέπεται το Θριάσιο

    • NewsRoom
    Ένας στους 4 στο ΕΚΑΒ ανεμβολίαστος – Έρχονται κι άλλοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

    Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)


    Την προσοχή των πολιτών τις επόμενες εβδομάδες συνέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, κατά την οποία ανακοινώθηκε μια σειρά από «μικρές ανάσες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων.

    Ο κ. Κικίλιας ανέφερε αρχικά την ανησυχία του για την κατάσταση που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη, ενώ κάλεσε τους πολίτες, κατά τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ημέρες να χρησιμοποιούν παντού μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να κάνουν χρήση αντισηπτικών, καθώς οι μεταλλάξεις έχουν κάνει πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

    Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε Covid-only, από τις 7 Απριλίου. Το νοσοκομείο θα διαθέτει αρχικά 130 κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid, ενώ αναμένεται οι απλές κλίνες Covid να ενισχυθούν στις 180.

    Τα μη Covid περιστατικά θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές που θα επιστρατευθούν και θα ενισχύουν την εφημερία του Ασκληπιείου.

    Παράλληλα δημιουργούνται ακόμα 51 ΜΕΘ στα νοσοκομεία Γεννηματάς (16), Ευαγγελισμός (5), Λαϊκό (5), Ιπποκράτειο (7), Ελπίς (4), Κωνσταντοπούλειο (10) και Αττικό (4).

    Για την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως εντός του Απριλίου αναμένονται 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ το ποσοστό προσέλευσης μέχρι σήμερα φτάνει στο 97%. Λειτουργούν 1042 εμβολιαστικά κέντρα ενώ εργάζονται 3.500 υγειονομικοί του ΕΣΥ.



    ΣΧΟΛΙΑ