• ΥΓΕΙΑ

  Τζανάκης: Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι από αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να ψαχτούμε

  • NewsRoom
  Νίκος Τζανάκης

  Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ν. Τζανάκης


  Στους περίπου 300.000 πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί οφείλεται ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κορονοϊού  στη χώρα μας, όπως δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

  Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν.

  Ο καθηγητής εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000.

  Εκτίμησε ωστόσο ότι από αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι θα μειωθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτό δεν συμβεί «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων».

  Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη αν δεν σημειωθεί κάμψη στον αριθμό των θανάτων θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα δικά κρούσματα, η ηλικίες τους, οι συννοσηρότητες, ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο.

  Διαβάστε επίσης:

  Ξεκίνησε η χορήγηση των αντιικών χαπιών κατά της Covid-19 – Ποιους ασθενείς αφορά, η διαδικασία αίτησης

  Πλεύρης: Το «Παίδων Πεντέλης» θα επαναλειτουργήσει κανονικότατα  ΣΧΟΛΙΑ