• ΥΓΕΙΑ

    Τσιόδρας: Περισσότερα οφέλη παρά κίνδυνοι από το άνοιγμα των σχολείων


    Ενθαρρυντικά είναι τα νούμερα των τελευταίων ημερών όσο αφορά την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς καθημερινά οι αριθμοί των κρουσμάτων μειώνονται. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Τρίτη μόλις 4 νέες κρούσματα και κανέναν νέο θάνατο από τον κορονοϊό.

    Ο καθηγητής εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία των σχολείων, κίνηση η οποία όπως ανέφερε έχει περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους για τους μαθητές και την κοινωνία γενικότερα.

    Ο κ. Τσιόδρας επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Πολλοί δε λένε ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να διαβεβαιώσουν κατά 100% ότι υπάρχει ασφάλεια.

    Επίσης είπε ότι δεν υπάρχουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά εκτίμησε ότι ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μικρός για τα παιδιά. «Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πολλά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη γρίπη. Η παρουσία του δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή».

    Στα επιχειρήματα υπέρ του ανοίγματος των σχολείων επικαλέστηκε και την ανάγκη να μην υπάρχουν ανισότητες που αδικούν τις φτωχότερες οικογένειες. Σημείωσε δε ότι υπάρχει κόστος σε «χαμένη γνώση».

    Ως επιχείρημα επικαλέστηκε επίσης τα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την απομόνωση, αλλά και οικονομικούς λόγους για τις οικογένειες.

    Είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε απομόνωση; αναρωτήθηκε.

    Όπως είπε κατά τη γνώμη του στην παρούσα φάση τα οφέλη από το άνοιγμα των σχολείων είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Δημοτικών θα ληφθούν τη Δευτέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ