• ΥΓΕΙΑ

    Μετά το ρεκόρ στα κρούσματα: Τσιόδρας και Χαρδαλιάς επιστρέφουν στις οθόνες μας…

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς


    Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς επανέρχονται στις τηλεοπτικές οθόνες μας με ενημερώσεις δύο φορές την εβδομάδα.

    Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ενώ όταν ο κ. Τσιόδρας θα απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, τη θέση του θα παίρνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης, όπως ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Η επανεμφάνιση των δύο καταδεικνύει την μεγάλη ανησυχία που υπάρχει για την έξαρση των κρουσμάτων.

    Σήμερα στις 4 μ.μ. έχει οριστεί η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στην οποία θα συμμετέχει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

    Τις εναλλακτικές που εξετάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας, εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    Τόνισε ότι το βασικό σενάριο παραμένει να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, «διότι η επιδημία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα σχετικά ελεγχόμενο επίπεδο». Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η επιτροπή δεν επεξεργάζεται μόνο ένα σενάριο αλλά εναλλακτικά, ώστε να είναι έτοιμο και το υπουργείο να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.

    Για παράδειγμα είπε πως εάν παρατηρηθεί αύξηση της επιδημίας στο ηλικιακό γκρουπ 19 με 20 τότε θα πρέπει να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα Γυμνάσια και Λύκεια. Σε περίπτωση που υπάρξει γενικευμένη αύξηση κρουσμάτων πανελλήνια, τότε εξετάζεται ένα plan c σύμφωνα με το οποίο θα μεταφερθεί συνολικά για αργότερα το άνοιγμα των σχολείων.



    ΣΧΟΛΙΑ