• ΥΓΕΙΑ

    Τρόμος στον πλανήτη: Και τρίτος νεκρός από το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ (συγκλονιστικές φωτο)

    • NewsRoom


    Πανικός έχει δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα διεθνή media, σύμφωνα με τις οποίες έχουν αποκαλυφθεί 215 κρούσματα από τη μυστηριώδη επιδημία, με κοινό χαρακτηριστικό όλων ότι είναι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα νωρίτερα σημειώθηκε στις ΗΠΑ  ο τρίτος μέχρις στιγμής θάνατος  από τη σοβαρή πνευμονική νόσο που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μάλιστα, ο αριθμός των νοσούντων αναμένεται να ανέβει.

    Εκατοντάδες «ατμιστές», κυρίως εκείνοι που χρησιμοποιούν ουσίες που περιέχουν κάνναβη και πωλούνται στη μαύρη αγορά, έχουν παρουσιάσει σοβαρά πνευμονικά προβλήματα και πολλοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ακόμη και να τεθούν σε τεχνητό κώμα. Στη Νέα Υόρκη, οι τοπικές αρχές υποψιάζονται ότι ένα προϊόν που περιέχει βιταμίνη Ε ίσως να ευθύνεται για την ασθένεια, όμως οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές δεν το έχουν ακόμη επιβεβαιώσει. Αναμένουν να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις για το ποιο προϊόν και ποια ουσία ευθύνεται.

    O 18χρονος Adam Hergenreder, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

    Την περασμένη εβδομάδα, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει ότι 215 άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα βαριάς πνευμονικής νόσου που συνδέεται με το άτμισμα. Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα ο νεότερος απολογισμός.

    «Μολονότι δεν γνωρίζουμε ποιες ουσίες είναι οι επιβλαβείς, να έχετε υπόψη σας πως όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα μαζί με άλλα χημικά, δεν ξέρετε τι αναπνέετε και τι βλάβες μπορεί να προκληθούν», δήλωσε ο Κρις Μποξ, ένα στέλεχος των δημόσιων υπηρεσιών υγείας της Ιντιάνα.

    Οι δύο άλλοι θάνατοι καταγράφηκαν στο Ιλινόι και το Όρεγκον.

    Παράλληλα με τα καινούργια στοιχεία για το «άτμισμα», μια καμπάνια «αντι-ατμισμού» ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

    Η 18χρονη Simah Herman, που κατοικεί στην Καλιφόρνια, βρέθηκε ξαφνικά διασωληνωμένη μετά από χρόνια χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς μέσα σε 48 ώρες οι πνεύμονες της σταμάτησαν να λειτουργούν τελείως, με αποτέλεσμα να μπει σε τεχνητό κόμμα. Μάλιστα η ίδια αναφέρει πως το άτμισμα της δημιούργησε έλλειψη ύπνου, όρεξης για φαγητό και ναυτία.

    Στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου δίνει μάχη για την ζωή της ξεκίνησε την καμπάνια. Η ανάρτηση έγινε σύντομα viral,  με αρκετούς celebrities και influencers  να προωθούν την ανάρτηση της από τον προσωπικό της λογαριασμό.

    Η 18χρονη Simah Herman, ξεκινάει καμπάνια από το κρεβάτι του νοσοκομείου.
    Η 18χρονη Simah Herman



    ΣΧΟΛΙΑ