• ΥΓΕΙΑ

  Το Magic Diabetes Bus, o Κρατερός Κατσούλης, ο διαβήτης και ο εμβολιασμός

  • NewsRoom


  Το Magic Diabetes Bus κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας, με οδηγό τον Κρατερό Κατσούληκαι σταθμεύει σε δήμους της Αττικής, για να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στη μαγεία των Χριστουγέννων και να ενημερώσει μικρούς και μεγάλους για το διαβήτη και τον εμβολιασμό.

  Από τις 16 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2018, το Diabetes Magic Bus της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό το Διαβήτη», προσκαλεί τους μικρούς του φίλους και τους γονείς τους σε ένα μαγικό ταξίδι, που θα περιλαμβάνει:

  – Δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης.

  – Ενημέρωση για θέματα Σακχαρώδους Διαβήτη από Ιατρό, Διατροφολόγο και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.

  – Εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά και εφήβους σε σχέση με το Σακχαρώδη Διαβήτη.

  – Ενημέρωση μικρών και μεγάλων για την αξία και τη σημασία του εμβολιασμού.

  Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις και διατρέχουν σε τριπλάσιο ποσοστό κίνδυνο να νοσήσουν από πνευμονία, σε σχέση με τους υγιείς συνομήλικούς τους.

  Το ξεχωριστό «ταξίδι» του Magic Diabetes Bus θα ξεκινήσει από το Δήμο Αθηναίων, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ., σταθμεύοντας στην Πλατεία Συντάγματος.

  Στις 17 Δεκεμβρίου θα σταθμεύσει στο Δήμο Αμαρουσίου, έξω από το κτίριο του Δημαρχείου.
  Στις 18 Δεκεμβρίου θα συναντήσουμε το Magic Diabetes Bus στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Ηρακλείου, πλησίον του Σταθμού του Η.Σ.Α.Π. και στις 19 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Γεννηματά του Δήμου Ιλίου.

  Στις 20 Δεκεμβρίου η μαγευτική διαδρομή θα συνεχιστεί στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Δήμο Ηλιούπολης και θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου στο
  Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στην Πλατεία Πατριάρχου.

  Το Diabetes Magic Bus θα προσφέρει ενημέρωση από τις 10:30 π.μ. το πρωί έως τις 15:00 μ.μ. το μεσημέρι και από τις 17:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ. το βράδυ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρατερός Κατσούλης: «Σήμερα είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ»

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιοδοντίτιδα και διαβήτης: Μια αμφίδρομη κι επικίνδυνη σχέση  ΣΧΟΛΙΑ