• ΥΓΕΙΑ

    Τι λέει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών για το περιστατικό στην κλινική “Ταξιάραχαι”

    • NewsRoom

    Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος ΠΕΙΚ


    Την ειλικρινή λύπη της εκφράζει Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), που εκπροσωπεί 100 ιδιωτικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων COVID-19 στην κλινική “Ταξιάρχαι”, η οποία αποτελεί μέλος της.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (27/4/2020) τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι πρόκειται για ένα απρόσμενο, μη αναμενόμενο γεγονός, σε μια ευαίσθητη ομάδα ασθενών με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, που τους καθιστούν ευάλωτους σε οποιαδήποτε λοίμωξη.

    Παράλληλα, τονίζει την αναγκαιότητα αρμονικής συνύπαρξης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

    “Πασχίζουμε καθημερινά και δίνουμε ένα άνισο αγώνα με ένα αδίστακτο εχθρό ο οποίος εμφανίζει συμπτώματα αρκετές ημέρες μετα την μετάδοση του που παρομοιάζουν με συμπτώματα άλλων αιτιών.
    Για εμάς, οι Νεφροπαθείς, αλλά και όλοι οι ασθενείς, αποτελούν την δεύτερη οικογένεια μας. Είμαστε μαζί τους τις περισσότερες ώρες της ημέρας και αγωνιούμε μαζί τους για την ανώδυνη αντιμετώπιση της πάθησης τους και την μη εμφάνιση οποιασδήποτε ενδονοσοκομειακης λοίμωξης.
    Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά φυσικά δεν εγγυώνται την απόλυτη προστασία, την στεγανοποίηση της υγειονομικής μονάδας ούτε την αποστείρωση των χώρων.
    Άλλωστε σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες πληθώρα είναι οι υγειονομικοί που προσβλήθηκαν κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
    Εμείς, ως πάροχοι υπηρεσιών υγείας, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, περισσότερο από κάθε τρίτο, στην παροχή των υπηρεσιών μας χωρίς λοιμώξεις.
    Δυστυχώς, όλη η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη πανδημία. Πρωτόγνωρη για όλους. Για εμάς, για τους συνανθρώπους μας, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τις Κυβερνήσεις.
    Δεν μπορεί να ποινικοποιούνται οι υπηρεσίες μας, που αποκλειστικό σκοπό έχουν την πλήρη αποκατάσταση της υγείας των συμπολιτών μας, ούτε να καταπατάται από τα ΜΜΕ το τεκμήριο της αθωότητας ενώ έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη.
    Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση, χωρίς συνέχεια, χωρίς άλλο φορέα και υποσχόμαστε ότι, με μεγαλύτερη επιμέλεια από ποτέ, θα κάνουμε τα πάντα μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο.
    Η Κλινικη ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες που προσφέρει επί δεκαετίες στο λαό του Περιστερίου, ο οποίος την περιέβαλε και θα την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του.
    Στον ευαίσθητο τομέα της υγείας δεν χωρούν διαχωρισμοί μεταξύ των δυο πυλώνων του συστήματος υγείας και ιδιαίτερα σε περιόδους υγειονομικής κρίσης.
    Χρέος όλων μας είναι η αρμονική συνύπαρξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα με μοναδικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής”, αναφέρει η ΠΕΙΚ στην ανακοίνωσή της.



    ΣΧΟΛΙΑ