• ΥΓΕΙΑ

    Τι ισχύει για τη μάσκα στο πλοίο από 1η Ιουνίου – Αναλυτικά το ΦΕΚ

    • NewsRoom
    Ταξίδι με πλοίο

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τη χρήση μάσκας στο πλοίο από σήμερα 1η Ιουνίου.

    Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα της χρήσης μάσκας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η Επιτροπή αναμένεται άμεσα να συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων.

    Ο κ. Πλεύρης σε συνέντευξή του λίγες ημέρες πριν είχε δηλώσει: «Εδώ πέρα υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα, όπως ξέρετε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε το θέμα των αεροπλάνων, όπου πλέον στα αεροπλάνα επειδή υπάρχουν και τα συγκεκριμένα φίλτρα δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα. Κι εδώ αν θέλετε δημιουργείται μία αντινομία, να κατεβαίνει κάποιος με το αεροπλάνο να μπαίνει στο πλοίο, που το πλοίο έχει και εξωτερικούς χώρους και να χρειάζεται να βάλει μάσκα. Οπότε αυτό το πρωτόκολλο των πλοίων θα το εξετάσει η Επιτροπή αυτή την εβδομάδα».

    «Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, οπότε μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα του κόσμου που θα μπει, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, στα αστικού τύπου μέσα μαζικής μεταφοράς που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις και μπορεί να υπάρχει παραπάνω κόσμος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας».

    Στο ΦΕΚ για την άρση των περιοριστικών μέτρων, για τη μάσκα στο πλοίο αναφέρεται πιο αναλυτικά:

    • Η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική στους χώρους των επιβατηγών, επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων, επιβατηγών – οχηματαγωγών – ταχύπλοων, επιβατηγών ταχύπλοων και επιβατηγών-υδροπτέρυγων, κρουαζιερόπλοιων, ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας και ημερόπλοιων, στους οποίους η χρήση αυτή προβλέπεται, σύμφωνα με τα οικεία υγειονομικά πρωτόκολλα.
    • Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19 που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας https://www.ypa.gr.
    • Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο αντίστοιχο μέσο μεταφοράς.

    Δείτε EΔΩ αναλυτικά ολόκληρο το ΦΕΚ για την άρση των μέτρων

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης: Στόχος είναι το εμβόλιο για τον κορονοϊό να επαναλαμβάνεται όπως αυτό της γρίπης

    Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από σήμερα – Σύγχυση με τις συναφείς δομές και με τα μέσα μεταφοράς



    ΣΧΟΛΙΑ