ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους χτύπησε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα δεν υπάρχει περίπτωση να μην νοσήσει κάποιος που είναι ανεμβολίαστος κατά του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε πως μπορεί να μολυνθούν ακόμα και εμβολιασμένοι όταν μετά από καιρό αρχίσουν να πέφτουν τα ποσοστά ανοσίας τους.
Αναφορικά με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα, ο καθηγητής έκανε λόγο για μια σταθεροποιημένη και αισιόδοξη εικόνα για Αττική και Θεσσαλονίκη με : «Εδώ και 3 εβδομάδες τα λύματα δείχνουν μια τάση σταθεροποίησης και αυτό είναι ένα θετικό γεγονός».
Η άνοδος στους νεκρούς, με αυτούς να ανεβαίνουν χθες (1/09) στους 47, δήλωσε πως ήταν κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο μιας και υπάρχει αύξηση στους διασωληνωμένους.
Από την άλλη, για το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών μίλησε στην εκπομπή ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου.
Τόνισε πως τα ποσοστά στα σχολεία είναι χαμηλά, αναφέροντας πως 9% των μαθητών έχει εμβολιαστεί στα Γυμνάσια και 19% στα Λύκεια.
Ωστόσο ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια για τους παιδίατρους να επιτελέσουν το έργο τους και να «σηκώσουν μανίκια», όπως είπε.
«Το 30% των ανηλίκων που παραμένει ανεμβολίαστο μεταφέρει τις φοβίες του στα παιδιά, για αυτό και οι παιδίατροι πρέπει να επέμβουν και να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση».
Διαβάστε επίσης
Ανησυχία για τους διασωληνωμένους – Το πλάνο που εξετάζεται ενόψει του χειμώνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Παπανδρέου: Οργισμένος για δημοσίευμα που τον εμπλέκει στην υπόθεση Επστάιν – «Τέλος η λάσπη!»
- Άκης Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης ιδίως από πολιτικές δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν ταχθεί υπέρ της Αναθεώρησης
- Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Μητσοτάκη στο Συμβούλιο της Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο
- Ουκρανία: Eπιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.