• HealthStories.gr

    Ανησυχία για τους διασωληνωμένους – Το πλάνο που εξετάζεται ενόψει του χειμώνα

    • NewsRoom
    ΜΕΘ Covid

    ΜΕΘ Covid


    Η μικρή σταθεροποίηση της επιδημίας δεν είναι κάτι, που για την ώρα καθησυχάζει τους επιστήμονες.

    Οι ισορροπίες είναι “του τρόμου”, καθώς η αύξηση στους διασωληνωμένους προκαλεί ανησυχία, το ίδιο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ενόψει του χειμώνα οι αρμόδιοι εξετάζουν ένα πλάνο, για την καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων.

    Ειδικότερα φαίνεται ότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας προετοιμασίας ενόψει του Οκτωβρίου. Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί να ακούει ότι “το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο”, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ΕΣΥ δέχεται – ξανά – ισχυρές πιέσεις.

    Ας δούμε τα δεδομένα.

    Μόλις προχθές οι πέντε εντατικολόγοι της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Όπως ανέφερε ο διευθυντής της κλινικής Χαράλαμπος Μαρκάκης, η κατάσταση έχει φτάσει «στο απροχώρητο» – ένας γιατρός υπεύθυνος για 3 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 συν ανάληψη καθηκόντων, που δεν εμπίπτει στην ειδικότητά τους.

    Οι διασωληνωμένοι χθες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας ήταν 346, με τους 319 ανεμβολίαστους να δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωή τους (το 92% όσων μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι ανεμβολίαστο).

    Οι εισαγωγές νέων ασθενών έφθασαν τις 1.840, ενώ τα εξιτήρια λόγω ίασης από τον κορονοϊό ήταν 1.485.

    Καταρτίζονται υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων και όχι μόνο και επιχειρησιακά σχέδια για τη διαχείριση της επιδημίας, με βάση την εμπειρία των προηγούμενων μηνών.

    Το… κυνήγι των μεταλλάξεων συνεχίζεται. Η Δέλτα, η Mu – και ποιος ξέρει ποια άλλα στελέχη – προκαλούν πονοκέφαλο στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ