• ΥΓΕΙΑ

    Θεμιστοκλέους: Το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα

    • NewsRoom
    Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

    Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους


    «Το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι «Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα».

    «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δε θα εξαφανιστεί με μαγικό ραβδί. Η εξέλιξη της Όμικρον, αν δεν έχουμε κάποια άλλη μετάλλαξη, τότε πάμε πολύ κοντά στην καθημερινότητά μας από Σεπτέμβρη», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί θέμα για 4η δόση εμβολίου.

    «Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», επισήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους.

    «Έχουμε αποσυμπίεση στο ΕΣΥ και περιμένουμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που έχει ήδη αρχίσει. Θα υπάρξουν οι εισηγήσεις των ειδικών. Έχουμε καλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και αρκετό κόσμο που έχει νοσήσει», πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ανέφερε: «Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει».

    Σχετικά με την είσοδο των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους  στην εστίαση, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε: «Αυτό θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σταματήσουν, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από αυτό. Κάποιος εμβολιάζεται για τη δική του ασφάλεια. Το πιστοποιητικό έχει αποδώσει».

    Διαβάστε επίσης:

    Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός οδηγεί στην κανονικότητα

    Τζανάκης: Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους



    ΣΧΟΛΙΑ