• ΥΓΕΙΑ

    Θεμιστοκλέους: Στα τέλη Μαΐού ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό

    • NewsRoom
    Μάριος Θεμιστοκλέους

    Ο γ.γρ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους


    Στα τέλη Μαΐου επιδιώκεται να «ανοίξει» ο εμβολιασμός για το γενικό πληθυσμό -ηλικίες 18 έως 59 ετών- και στην φάση εκείνη θα εξεταστεί και εάν θα προτεραιοποιηθούν κάποιες επαγγελματικές ομάδες, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκέλους, κατά την τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε πως ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας είναι μέχρι τέλος Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60 και άνω, και ακολούθως να εμβολιαστούν οι πολίτες με νοσήματα αυξημένου κινδύνου.

    Ο ίδιος ανέφερε πως «ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει εντός Μαΐου» τον εμβολιασμό ατόμων που πάσχουν από νοσήματα υψηλού κινδύνου, και κατόπιν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

    Στην φάση εκείνη, θα τεθεί εάν θα προτεραιοποιηθούν κάποιες επαγγελματικές ομάδες σε σχέση με τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, αποσαφήνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 2 Απριλίου έχει ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας 65-69 ετών.

    Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 47.000 δόσεις εμβολίου και μέχρι τέλος της ημέρας πιθανόν να ξεπεραστούν οι 53.000 -γεγονός που συνιστά νέο ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών.

    Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 1.847.000 δόσεις εμβολίου. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.214.000 άτομα (ποσοστό 11,56%), ενώ και με τις δύο δόσεις 663.000, (ποσοστό 6,31%).

    Διαβάστε επίσης:

    Θεοδωρίδου: Καθοριστικής σημασίας ο ταχύς εμβολιασμός – Τι είπε για AstraZeneca

    Ηλίας Μόσιαλος: Μεταδίδουν τον κορονοϊό όσοι έχουν εμβολιαστεί;

    Έφτασαν 1 εκατομμύριο self tests – Από την Τρίτη η διάθεσή τους στα φαρμακεία



    ΣΧΟΛΙΑ