• ΥΓΕΙΑ

    Θα ξαναζήσουμε δύσκολες μέρες – Αύξηση θανάτων από επιπλοκές της COVID-19 στην Ελλάδα τον Ιούλιο προβλέπει το ECDC

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC)

    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC)


    Οι υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και 5 συνεχίζουν να εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται καθημερινά. Οι προγνώσεις αναφέρουν ότι επίκειται αύξηση των θανάτων από επιπλοκές της COVID-19 τον Ιούλιο και όλα δείχνουν ότι θα ξαναζήσουμε δύσκολες μέρες.

    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) στην πιο πρόσφατη δημοσιευμένη έκθεσή του για την πανδημία αναφέρει ότι οι θάνατοι στη χώρα μας λόγω της νόσου είναι παραπάνω από διπλάσιοι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παράλληλα και σε αριθμό κρουσμάτων η Ελλάδα είναι πάνω από τον μέσο όρο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    Έρχονται δύσκολες μέρες, με αύξηση θανάτων

    Οι αξιωματούχοι της αρμόδιας ευρωπαϊκής Αρχής συνεκτίμησαν τα υπάρχοντα δεδομένα από 30 χώρες και συνέταξαν μια αναφορά.

    Όπως φαίνεται, την εβδομάδα από αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου θα επικρατήσουν αυξητικές τάσεις στα κρούσματα στην Ελλάδα, φτάνοντας σε αναλογία 7 ημερών τα 391 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Ανάλογη αναμένεται να είναι η εικόνα και σε άλλες 13 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία και Νορβηγία).

    Οι ευρωπαίοι επιστήμονες, ωστόσο, είναι ξεκάθαροι και ως προς την αυξητική τάση στους θανάτους στη χώρα μας, όπως και για στην Ιταλία και στη Μάλτα.

    Τι γίνεται με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

    Την ανιούσα πήραν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας μας. Έγιναν σχεδόν 200 νέες εισαγωγές ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας μέσα σε ένα 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Δηλαδή σημειώθηκε αύξηση κατά 13,61% μέσα σε μία ημέρα και κατά 63,39% από την αρχή του μήνα.

    Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς, ενώ από 12 έως 19 Ιουνίου, 945 ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομεία, έναντι 599 ασθενών την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

    Του λόγου το αληθές καταδεικνύει και η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Στις εισαγωγές σε νοσοκομεία ασθενών με COVID-19, η Ελλάδα έχει διπλάσια αναλογία από την ευρωπαϊκή (8,9 ανά 100.000 έναντι 4,3),

    Με όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να επέλθει και αύξηση στις νοσηλείες σε Μονάδες.

    Πού βρίσκεται η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κατάταξη

    Οι τάσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες περιγράφονται στην έκθεση του ECDC, δείχνουν την εξής κατάσταση για τη χώρα μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες:

    Τα κρούσματα στην Ελλάδα ανήλθαν σε 718 ανά 100.000 πληθυσμού, έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου 500 ανά 100.000. Τα περισσότερα καταγράφονται στην Πορτογαλία (2.121 ανά εκατομμύριο) και ακολουθούν το Λουξεμβούργο (1.314), η Κύπρος (990), η Γερμανία (872).

    Οι θάνατοι στη χώρα μας έφτασαν τους 15,5 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι μέσης ευρωπαϊκής αναλογίας 6,7 ανά εκατομμύριο. Οι περισσότεροι καταγράφονται στην Πορτογαλία (50,2) και ακολουθούν το Λιχτενστάιν (25,6), η Νορβηγία (14,5).

    Η χώρα μας βρίσκεται πολύ υψηλά σε αριθμό τεστ για τον κορωνοϊό, με 5.614 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι μέσης ευρωπαϊκής αναλογίας 1.347 ανά 100.000. Τα περισσότερα τεστ γίνονται στην Αυστρία (8.523).

     

    ΠΗΓΗ: ECDC
    ΠΗΓΗ: ECDC
    Διαβάστε επίσης

     

    Σύγχυση με την 4η δόση του εμβολίου, βολές κατά της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την ατεκμηρίωτη εισήγησή της



    ΣΧΟΛΙΑ