• ΥΓΕΙΑ

    Testing.gov.gr: Διαθέσιμη η πλατφόρμα στους πολίτες – Πώς θα κάνετε αίτηση για τεστ COVID-19

    • NewsRoom

    (εικόνα αρχείου)


    Άνοιξε η πλατφόρμα testing.gov.gr για τους πολίτες προκειμένου να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ κορονοϊού.

    Στην φόρμα του testing.gov.gr ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να εξεταστεί γράφει το ονοματεπώνυμό του, το κινητό του, την ηλικία του, τον ταχυδρομικό του κώδικα και την ιδιότητά του.

    Όπως αναφέρεται στις οδηγίες: Η πανδημία του κορονοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν. Η αντιμετώπισή του επιβάλλει ομοψυχία και την τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί από όλους μας. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια. Μια πτυχή αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

    Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορονοϊού που γίνονται καθημερινά στη χώρα. Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος μας είναι αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά και στην εθνική στρατηγική να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12,000 πολιτών καθημερινά.

    Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει, όμως και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας. Μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή. Συμπληρώστε την παρακάτω «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19».

    Γίνετε υποψήφιος/υποψήφια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID19. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Για εσάς, για τον διπλανό σας, για τους δικούς σας ανθρώπους, για όλους μας.

    Πώς να κάνετε αίτηση για δωρεάν τεστ

    Μπείτε στην πλατφόρμα αίτησης για δωρεάν έλεγχο για COVID-19, testing.gov.gr και συμπληρώστε τη φόρμα. Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει τεστ, καθώς η επιλογή είναι αποτέλεσμα τυχαιοποίησης.

    Συμπληρώνοντας τη φόρμα που βλέπετε παρακάτω, συμπεριλαμβάνεστε στους υποψήφιους και σε περίπτωση που επιλεγείτε θα λάβετε ένα SMS στο κινητό σας με την ώρα και τη μέρα του ραντεβού, αλλά και τη διεύθυνση όπου θα πάτε για να κάνετε το τεστ. Με αυτό το SMS θα μπορείτε και να μετακινηθείτε εν μέσω lockdown. Το αποτέλεσμα θα το λάβετε 20 λεπτά μετά την εξέταση.

    Πώς γίνεται η επιλογή για δωρεάν τεστ

    Τυχαία και με βάση τη διαθεσιμότητα ανά ταχυδρομικό κώδικα στην περιοχή όπου διαμένετε θα γίνεται η επιλογή των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν δωρεάν τεστ για κοροναϊό. Ο μοναδικός κωδικός που θα λάβετε με SMS θα πρέπει να επιδειχθεί στο υγειονομικό προσωπικό την ώρα του ραντεβού και στο συγκεκριμένο κέντρο εξέτασης.

    Το SMS που θα λάβετε θα έχει την εξής μορφή:

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: 853 νέα κρούσματα και 83 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Αρκουμανέας: «Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι κρίσιμες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

    Εμβόλιο Pfizer: 12,5 εκατ. δόσεις θα παραδοθούν προς το τέλος του χρόνου στην ΕΕ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ