• HealthStories.gr

    Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό

    • NewsRoom
    Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό


    Τον ρόλο της ως πολιτικός προσπαθεί να προσδιορίσει η νέα αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, την ώρα που η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποδεικνύει τη διάλυσή της και το υπουργείο τρέχει άρον άρον να εμβολιάσει όσους περισσότερους μπορεί.

    Η επίσημη πρώτη στον ΕΟΔΥ

    Αν είχε μαλλιά θα τα τράβαγε ως ικέτιδα του Ευριπίδη ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος πριν μια – δυο μέρες πήγε να εγκατασταθεί στα γραφεία του οργανισμού. Όχι πως δεν είχε μια σχετική ιδέα για το παλιό ΚΕΕΛΠΝΟ που θα έβρισκε εκεί, όμως το να διαπιστώνει ότι ακόμη υπάρχουν μηχανογραφικά συστήματα που απέχουν από τη σημερινή πραγματικότητα, δεν το περίμενε.

    Ναι, είναι αποδεκτό ότι σε μεγάλο βαθμό ο ΕΟΔΥ έκανε δουλειά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όμως αυτό φαίνεται να αποδίδεται ότι δημιουργήθηκε ένας άλλος ΕΟΔΥ μέσα στον ΕΟΔΥΥ-ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

    Το Υπουργείο Υγείας και το Μαξίμου ποντάρουν πολύ στο νέο πρόεδρο ο οποίος ως επιστήμονας – επιδημιολόγος και όχι ως «μαρκετίστας», θα μπορέσει να αναμορφώσει στην ουσία του τον οργανισμό.

    Οκ, καλές και οι καμπάνιες, αλλά τα θέματα συγκέντρωσης επιδημιολογικών δεδομένων ανάλυσης και προσφοράς για εξαγωγή συμπερασμάτων θέλουν άλλη αντιμετώπιση.

    Επίσης η πολύτιμη βάση δεδομένων του οργανισμού ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει να αποτελεί και μήλον της Έριδος για διάφορα οφίκια επιστημόνων που την ήθελαν για τον εαυτό τους και την εκμετάλλευσή της για επιστημονικές δημοσιεύσεις.

    ΥΓ. Ο κ. Ζαούτης έφαγε στη γωνία τον επίσης φιναλίστ για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος μάλλον έκαψε αυτό το χαρτί λόγω της μεγάλης του έκθεση στα media. Από τη άλλη λέγεται βέβαια πως δεν θα μπορούσε να συνδυάσει τα νέα του καθήκοντα με όλα τα υπόλοιπα που κάνει.

    Η αγχωμένη Μίνα

    Το λάθος του προκατόχου της να μην έχει βασικό ρόλο στην ενημέρωση για την πανδημία κάθε Πέμπτη δεν θέλει να κάνει η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Όπως έχουμε δει αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στην ενημέρωση και δεν δηλώνει απλά παρούσα προκειμένου να απαντά μόνο σε ερωτήματα τα οποία πιθανόν να τεθούν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, όπως έκανε ο κ. Κοντοζαμάνης υποβαθμίζοντας ο ίδιος τη σημασία του ρόλου του.

    Βέβαια ακόμη φαίνεται να μην έχει βρει το πάτημά της, και δεν είναι λίγες οι φορές που ξεφεύγουν μερικά σαρδάμ. Πάντως το σίγουρο είναι πως καλλιεργεί το πολιτικό προφίλ μέσα από τις τοποθετήσεις της ως άνθρωπος που ξέρει καλά τα θέματα της επιδημίας και των νοσοκομείων.

    Η συνέχεια στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ