• ΥΓΕΙΑ

    Στο νοσοκομείο του Ρίου βρέφος 9 ημερών με κορονοϊό

    • NewsRoom


    Στην παιδιατρική κλινική Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε από την Ζάκυνθο ένα βρέφος 9 ημερών το οποίο εντοπίστηκε θετικό στην Covid-19, έπειτα από μοριακό τεστ που υποβλήθηκε η οικογένειά του.

    Τα αποτελέσματα και των τεσσάρων μελών της οικογένειας ήταν θετικά, όμως καθώς το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας είναι βρέφος κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην ειδική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είχαν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται στο σπίτι τους σε 14ήμερη καραντίνα.

    Με αυτά τα νέα 4 κρούσματα ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Ζάκυνθο τα τελευταία τρία 24ωρα ανέβηκε στα 11 και συνολικά τα 16 στις πρώτες 23 ημέρες του 2021.

    Από την αρχή της πανδημίας (τον Φεβρουάριο του 2020) στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου έχουν καταγραφεί έως τώρα 88 θετικά κρούσματα, σε πάνω από 4.200 μοριακά τεστ, ενώ έχουν καταγραφεί και 50 ακόμα θετικά κρούσματα τους καλοκαιρινούς μήνες στα τεστ του αεροδρομίου, όπου και τα 50 κρούσματα αντιμετωπίστηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας.



    ΣΧΟΛΙΑ