• ΥΓΕΙΑ

    Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: Θετική στον ιό ασυμπτωματική νοσηλεύτρια-Σε καραντίνα το προσωπικό κλινικής

    νοσοκομειακοί γιατροί


    Νέο περιστατικό ασυμπτωματικού φορέα του κορονοϊού καταγράφηκε σε νοσοκομείο της χώρας.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, θετική στον κορονοϊό βρέθηκε νοσηλεύτρια – προϊσταμένη σε τμήμα Covid-19 του νοσοκομείου. Αμέσως μετά την επιβεβαίωση του θετικού δείγματος ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης, με τους συναδέλφους της να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στον «Ευαγγελισμό».

    Η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» ενημέρωσε την ΠΟΕΔΗΝ ότι η συγκεκριμένη κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου είναι σε διαδικασία κλεισίματος, λόγω έλλειψης ασθενών. Σε αυτή τη φάση έγιναν προληπτικοί έλεγχοι στο προσωπικό -προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλες κλινικές- και τότε βρέθηκε θετική η νοσηλεύτρια που ήταν «εντελώς ασυμπτωματική», σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ.

    «Αυτό δείχνει την επικινδυνότητα μετάδοσης του κορονοϊού. Ολο το προσωπικό της κλινικής τέθηκε σε 7ήμερη καραντίνα και γίνονται τεστ τώρα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τώρα που ανοίγουν τα νοσοκομεία. Είδατε τί γίνεται στην Ισπανία. Πέφτει η καμπύλη και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι υγειονομικοί» σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.



    ΣΧΟΛΙΑ