• ΥΓΕΙΑ

    Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο για τα κρούσματα κορονοϊού


    Επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο» απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

    Το Σωματείο κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη», όπως αναφέρει, διασπορά του κορονοϊού, καθώς «ήδη έχουν εντοπισθεί περίπου 50 ασθενείς θετικοί και όλοι οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα καθότι δεν είναι σε θέση να τηρούν μέτρα ατομικής προστασίας».

    Αναφέρει επίσης πως στο γηριοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 37 ασθενείς με κορονοϊό, 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και δύο νοσηλευόμενοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό.

    Σύμφωνα πάντα με το Σωματείο, το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, χωρίς γιατρούς, λοιπό προσωπικό,  μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. «Μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών. Νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κορονοϊό», σημειώνει στην επιστολή του.

    Το Γηροψυχιατρικό τμήμα, αναφέρει μεταξύ άλλων, νοσηλεύει 37 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία. Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Δύο ακόμη νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν ψυχικά δεκάδες ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με ύποπτα κρούσματα χωρίς οξυγόνο. Σημειώνει δε ότι δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

    Μεταξύ των αιτημάτων του Σωματείου είναι, όπως αναφέρεται, οι ασθενείς με κορονοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μεταφερθούν άμεσα στα Γενικά Νοσοκομεία, καθώς και να σταματήσει η εφημερία γιατί κινδυνεύουν οι ασθενείς που εισάγονται να κολλήσουν, όπως και να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

    «Ζητάμε την παρέμβασή σας γιατί είναι κρίμα από το θεό να χάσουμε και άλλους ασθενείς ψυχικά πάσχοντες από κορονοϊό», καταλήγει η επιστολή του Σωματείου.



    ΣΧΟΛΙΑ