• ΥΓΕΙΑ

    Συναγερμός για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα – Γιατί εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα για τα χερσαία σύνορα

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας


    Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές Αρχές της χώρας για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς όπως ανέφερε και ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπ. Υγείας, ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο».

    Ο επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, έκρουσε μάλιστα το μήνυμα για 8 νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, «ο καθηγητής, κ. Τσιόδρας μου έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή (ανά 100.000 κατοίκους). Όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά στο «κόκκινο». Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να τονίσω ιδιαιτέρως τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Χαλκιδική και τον Έβρο»

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την άφιξή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση. Μάλιστα, την Πέμπτη αναμένεται να έχει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Το απόγευμα θα πάρει μέρος και στην τηλεδιάσκεψη με τους ευρωπαίους ηγέτες για την πορεία της πανδημίας.

    Στο τραπέζι των μέτρων που φαίνεται πως συζητά η κυβέρνηση έχει πέσει και η πρόταση για κλείσιμο των βόρειων συνόρων, καθώς η κατάσταση στις χώρες των Βαλκανίων είναι πολύ πιο επιβαρυμένη σε σχέση με την Ελλάδα. Η κυβέρνηση φέρεται να μελετά την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στα χερσαία σύνορα και αν παραστεί ανάγκη το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση. Και αυτό καθώς εμφανίζεται μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, λόγω και των εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

    Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.



    ΣΧΟΛΙΑ