• ΥΓΕΙΑ

    Σαρηγιάννης: Έναν μήνα παράταση του lockdown για να πέσουμε κάτω από 800 κρούσματα

    Πρόβλεψη «βόμβα» από Σαρηγιάννη: Στα 18.000 κρούσματα ημερησίως το Σεπτέμβρη

    Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


    Δύσκολο βλέπει το ενδεχόμενο να πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα κορονοϊού τον Μάρτιο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα κρούσματα θα αρχίσουν να πέφτουν από τις επόμενες 2-3 μέρες στην Αττική και μετά από 3-4 μέρες πανελλαδικά.

    Αυτό, ωστόσο, όπως εξήγησε, δεν θα οφείλεται σε αυτά τα μέτρα, αλλά στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν στην Αττική. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο, γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού.«Αν θέλουμε να πέσουμε στα 800 κρούσματα, χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown».

    Ο ίδιος εκτιμά ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη. «Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα». Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια.

    Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα. Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σταδιακά, πρώτα με click away και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Δημόπουλος: Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας

    Κορονοϊός: «Μπλόκο» της Ιταλίας στην εξαγωγή χιλιάδων εμβολίων της AstraZeneca στην Αυστραλία

    Δρ Γιώργος Παυλάκης: Σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική – Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ